Birkózás

2022.10.18. 23:17

Egy érem született Pupp Viktória révén

Az U15-ös korosztály számára a birkózók kötött- és szabadfogású, illetve női országos bajnokságát Mogyoródon rendezték meg a napokban, amelyen a Dunaújvárosi KSE küldöttsége is elindult.

Gallai Péter

Éva Bence (b), Domján Mihály, Miklósics Zoltán Roland, Garbacz Bence, Fehér Krisztián edző

Fotó: DKSE

A kötöttfogásúak küzdelmei során közel százötven versenyző lépett szőnyegre, az itt induló öt dunaújvárosi sportoló közül végül csak Éva István Bence +85 kg-ban lett egyedül pontszerző, aki az ötödik helyen végzett. Garbacz Bence (41 kg), Miklósics Zoltán Roland (62 kg), Domján Mihály (68 kg), továbbá Veréb Dávid (+85 kg) nem jutott be a legjobb hat közé. 
 

A szabadfogásúak versengésében Garbacz Bence (41 kg), Csőregi Zalán (57 kg), Miklósics Roland (62 kg), Nagy Henrik (75 kg), Veréb Dávid (+85 kg), valamint Éva István Bence (+85 kg) nem tudta beverekedni magát a legjobb hat közé. 
A lányok között Pupp Viktória (62 kg) tököli és kecskeméti ellenfelét tussal legyőzve jutott be az elődöntőbe, ott azonban meglepetésre 2–0-s vereséget szenvedett az ESMTK-s birkózótól, aki az első menetben szerzett kétpontos előnyét végig meg tudta tartani. 
Tombor István vezetőedző szerint Viktória ezen a mérkőzésen a nála megszokottnál jóval gyengébb teljesítményt nyújtott. A bronzéremért folyó küzdelemben azonban a jászberényi lánynak nem sok esélyt adott, két vállal legyőzte, így a dobogó harmadik fokára állhatott fel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában