Három egységgel Nagyatádon

2022.08.17. 19:50

A DTSE házi versenyét az Acéltrió nyerte a 32. eXtremeMan hosszú távú ob-n

A hagyományokhoz híven ezúttal is népes dunaújvárosi különítmény vett részt Nagyatádon, a 32. eXtremeMan elnevezésű, hosszú távú országos triatlonbajnokságon. Kétrészes összeállításunk első adagjában a Dunaújvárosi Triatlon Sportegyesület eredményeit közöljük.

SzSz

DTSE-Maradék: Kovács Flórián, Dankó Diána, Vagyóczki István összeállításban teljesítette a nagyatádi kihívást

Nagyatád/Dunaújváros 

A Dunaújvárosi Triatlon Sport­egyesület – Pötör Zoltán sérülése miatt – ezúttal egyéni versenyzőt nem nevezett a hazai triatlonvilág ikonikus nagyatádi erőpróbájára. A csapatok váltóversenyében azonban három egységet is indított a DTSE kollektívája. 
A kétfős váltók mezőnyében szerepelt Hegedűs Attila és Dósa Zoltán párosa, a DTSE Acélduó. Az urak 11 óra 2 perc és 22 másodperc alatt teljesítették a 3800 méter úszásból, 180 kilométer kerékpározásból és egy klasszikus futómaratonból (42,195 kilométer) álló távot. Az Acélduó a kétfős váltók versenyében a 18. helyen végzett. 

A Hegedűs Kristóf, Somogyvári Ákos és Burkovics Márton alkotta Acéltrió a háromfős váltók versenyében negyedikként végzett
 

Két csapat is képviselte a piros-fehér újvárosi egyesületet a háromfős váltók versenyén. A gyorsabbnak a ­DTSE Acéltrió bizonyult. A Hegedűs Kristóf, Somogyvári Ákos, Burkovics Márton alkotta hármas 9 óra 47 perc és 24 másodperc alatt abszolválta a nagyatádi kihívást. Ez a kategória negyedik helyére volt elég, amíg a váltók abszolút ranglistáján a kilencedik helyet szerezték meg. A Dankó Diána, Vagyóczki István, Kovács Flórián felállásban rajthoz álló DTSE-Maradék a 10 óra 42 perc 11 másodperc alatt teljesítette a hosszú távú országos triatlonbajnokságot – ezzel a 14. helyet csípték el a háromfős váltók ranglistáján. 
A 32. eXtremeMan ob-n 43 hölgy és 319 férfi állt rajthoz az egyéni indulóknál, a már említett váltókban is népes mezőny jött össze: 143 csapat, csaknem félezer triatlonosa versenyzett. 
Az egyénieknél a bajnokság kettős ferencvárosi sikert hozott. A hölgyeknél e távon elsőpróbázónak számító Tomaschof Kata diadalmaskodott – 10:53:07 óra alatt ért célba – Balogh-Baksza Anita és Nagy Réka előtt. 
– Az edzőm azt mondta, hogy 12 óra alatt kell teljesítenem az atádi pályát, én viszont 11 órán belülre akartam szorítani az időeredményemet. A kerékpározás jelentette a holtpontot; az esős idő, a csúszóssá vált pálya sokat kivett belőlem is – mondta Tomaschof Kata laptársunknak, a Somogy Megyei Hírlapnak. 
A férfiaknál a korábban főként középtávon remekelő Berekméri Péter örülhetett a végén – 8:36:55 órás időeredménnyel, megelőzve Erdélyi Dániel és Szilágyi Pétert. 
(Nagyatádon két csapattal állt rajthoz a szintén dunaújvárosi Pannon Triatlon Klub – az eredményekről holnapi kiadásunkban olvashatnak részletesen – a szerk.) 

Hegedűs Attila és Dósa Zoltán kettősének nem sok hiányzott a 11 órán belüli teljesítéshez Fotók: DTSE
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában