Női vízilabda

2022.06.12. 20:30

Fölényesen nyerte a nemzetközi tornát a dunaújvárosi klub

Minden mérkőzésén dominálva, hibátlan teljesítménnyel aranyérmet szerzett vasárnap a felnőtt- és korosztályos válogatottjait nélkülöző DFVE női vízilabda-együttese a csehországi nemzetközi tornán.

Gallai Péter

A boldog kupagyőztesek – a vasárnapi finálét is magabiztosan nyerték Anglia ellen Fotók: waterpolo.cze

Fotó: Karel DVORACEK (CZE)

A pénteken kezdődő eseményen Mihók Attila csapata Írországot 20–5-re, majd Ausztriát 18–5-re múlta fe­lül a nyitó napon. Szombaton így már a csoportelsőség volt a tét Anglia „fehér” együttesével szemben, itt egy negyedig volt szoros csupán a ­meccs, 3–2 után aztán esélyt sem adtak a dunaújvárosiak ellenfelüknek. 
Az elődöntőben Baszkföld gárdája következett szombaton este, a rivális maximum lelkesedésben tudta felvenni a versenyt vízilabdázóinkkal. A DFVE ellenállhatatlanul játszott, bár az ellenfél 1–1-nél az első percben egyenlíteni tudott, ám utána sokáig esélyük sem volt gólt szerezni. Ellentétben az újvárosiakkal, akik innen 11–1-re módosították az állást a harmadik negyedre. A vége 16–5-ös győzelem lett. 
Vasárnap pedig következett a döntő, Anglia red, azaz vörös csapata ellen, miután ők két együttest is indítottak. 

DFVE – Anglia red 13–5 (4–1, 1–1, 4–1, 4–2) 
DFVE: Maczkó, Eikel (kapusok), Kardos D. 1, Sajben 1, Dobi 4, Kardos L. 1, Lovász, Szabó 2, Erdélyi 2, Mucsy 1, Somogyvári, Pál 1, Lengyel. 

A döntőt is esélyeshez méltóan kezdték a magyarok, igaz, a második negyedet döntetlenre ki tudták hozni az angolok. 5–2 után aztán folyamatosan nyílt az olló a felek között, végül az aranyérmet is fölényes győzelemmel szerezte meg a DFVE. 
– Sikeresen megnyertük a tornát, így nagyon boldogan megyünk haza. Sokat tanulhattunk ezekből a mérkőzésekből, többen megtapasztalhatták a nemzetközi légkört, örülök, hogy itt voltunk, és jó teljesítménnyel szereztük meg a kupát és az elsőséget – értékelt Mucsy Mandula. 
A csapat örömét tovább fokozhatta, hogy a legjobb kapus címet Maczkó Lilla érdemelte ki, a torna gólkirálynője pedig a klub új igazolása, az Egerből érkező Dobi Dorina lett. Utóbbira mondhatjuk, soha rosszabb bemutatkozást. 
 

Maczkó Lilla (b) és Dobi Dorina – a legjobb kapus és a gólkirálynő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában