Vízilabda

2022.04.23. 00:17

Hajráznak az utánpótlás-együttesek

A felnőtt nőivízilabda-bajnokság befejezése után az ob I/B-ben és az utánpótlás-sorozatokban még zajlanak a küzdelmek, amelyekben érdekeltek a dunaújvárosi együttesek.

Gallai Péter

Fotó: LI

Az ob I/B alapszakaszának A csoportjában az együttes az első helyen áll, legutóbb a hazai pályán rendezett körben 33–4-re nyert az ASI ellen. Az egy meccsel és három ponttal kevesebbel álló Genesys OSC-Újbuda elleni rangadója elmaradt. 
Primász Ágnes, a DFVE szakosztályvezetője lapunknak elmondta, amennyiben a csapat megnyerné a bajnokságot, nem léphet fel az ob I-be, mert egy klubnak két csapata nem szerepelhet a legmagasabb osztályban. 

Sümegi Nóra az ASI ellen nyolc gólt szerzett Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A gyerekbajnokságban a középszakasz mérkőzései alapján dől el a végső sorrend, itt már csak egy forduló van hátra. A hatodik helyen álló DFVE éppen az előtte álló BVSC-vel játszik vasárnap itthon, sikerük esetén megelőznék ellenfelüket. 
A serdülő és ifjúsági korosztályban a középszakasz felső- és alsóháza után a következőképpen alakul a lebonyolítás. A felsőház 7. és 8. helyezettje kvalifikációt játszik az alsóház 1. és 2. helyezett csapatával. 


A középszakasz felsőház 1.–6. helyezett csapatai, valamint a kvalifikáció győztesei rájátszásban folytatják a küzdelmeket, elsőként az 1–8., 2–7., 3–6., 4–5. helyezett párosításban játszanak. 
A serdülőkénél, valamint az ifiknél a dunaújvárosiaknak már csak egy meccsük van hátra, előbbiek a harmadik, utóbbiak a negyedik helyen állnak a felsőházban. Mindkét együttes vasárnap közvetlen riválisát, a BVSC-t fogadja. 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában