Kézilabda

2022.02.28. 22:06

Fölényes sikerrel kezdett itthon a DAC

Az idegenbeli győztes tavaszi nyitány után az NB II-es férfikézilabda-bajnokság idei első hazai mérkőzését vívta hazai pályán szombaton a DAC csapata. A délnyugati csoportban sereghajtó és eddig pont nélkül álló rivális ellen végül fölényes dunaújvárosi siker született.

Gallai Péter

Fotó: LI

DAC – Siklós 31–23 (17–13) 

DAC: Pilka, Pap, Imre (kapusok), Boros M. 4, Márfi 1, Vajai 2, Borsos R. 4, Galambos, Takács 7, Bangó 3, Bándi 5, Domak 3, Bereck, Jovics 1, Bartha, Király 1. Edző: Csermák Gábor. 

Bándi András öt góllal járult hozzá a sikerhez Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Az első félidőben még úgy ahogyan tartották magukat a vendégek, ugyan egyszer sem vezettek, de a 24. percben is csak kettő volt a hátrányuk, 13–11. Amit a szünetig négyre hizlalt a DAC. A második felvonásban aztán esélyeshez méltóan fokozatosan növelte előnyét a hazai csapat, a 40. percben héttel, a 47.-re pedig már tízzel, 27–17-re vezetett a DAC. Innentől kezdve pedig nem volt kérdés a győzelem, és a két pont könnyű megszerzése. 

Győzelmükkel az újvárosiak tizennégy ponttal az ötödik helyen állnak, holtversenyben az egy meccsel kevesebbet játszó Hőgyésszel és a Mecseknádasddal. Utóbbiak a második PEAC-ot verték, így ez a hármas ennek köszönhetően csak egy ponttal van lemaradva az ezüstérmes pozíciótól. 

A következő fordulóban a nyolcadik Rinyamenti KC vendége lesz a DAC szombaton. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában