dpase

2021.11.28. 18:58

Nagy fordítás és győztes találat az utolsó percben

Az NB III közép csoportjának 19. fordulójában a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata vasárnap a Rákosmente SC vendégeként lépett pályára, ahol fordulatos csatában, az utolsó pillanatban lőtt góllal megszerezte a három bajnoki pontot.

Gróf András

Budapest Az újvárosiak kezdő tizenegyéből négy kezdőjátékos hiányzott, Dorogi Renátó eltiltás, Báló Tamás, Kesztyűs Máté és Balogh Ádám sérülés, illetve betegség miatt nem állt rendelkezésre.

Rákosmente SC – Dunaújváros PASE 3–4 (1–0)

Rákosmente SC: Ritzl – Olasz, Ország, Darabont, Lettner, Győrfi (Kulánda a 74. p.), Fellegi (Peszmeg a 74. p.), Járvás (Széchenyi a 62. p.), Vattai, Kovács Á., Tarjáni. Vezetőedző: Spisljak Zoran.

DPASE: Pokorni – Hompót D. (Villám B. a 63. p.), Hegedűs E., Molnár S., Tóth Á., Barna Zs., Papp M., Székely B., Novák Zs., Szepessy R., Jakab D. Vezetőedző: Varga Balázs.

Novák Zsombor kilenc perc alatt szerzett két góljával sikerült először vezetni Fotó: Laczkó Izabella

Az első játékrészben rengeteg hibával játszott a DPASE. A gyenge produkciót látva vérszemet kapott a kieső helyen tanyázó hazai együttes, és az első félóra végén Járvás Zoltán találatával megszerezte a vezetést. A szünetig újabb találat nem született, így a házigazdák vonulhattak elégedettebben pihenőre.

A második játékrészt ugyan jobban kezdték a dunaújvárosiak, de mégis a Rákosmente növelte előnyét. Az 52. percben Fellegi Nándor talált be Pokorni kapujába. Négy perccel később Papp Máté tizenegyesből szerzett találatával szépítettek a vendégek, 2–1. A 63. percben Novák Zsombor kiegyenlített, majd a 74. minutumban a vezető találatot is megszerezte. Három perccel a rendes játékidő vége előtt a csereként beállt Kulánda góljával ismét egyenlő volt az állás. A hosszabbításban ezúttal az újvárosiak mellé szegődött a szerencse, hiszen a 91. percben Székely Benedek megszerezte a győzelmet jelentő találatot.

További eredmények: Paks II – ESMTK 1–0, Makó – Balassagyarmat 1–2, Hódmezővásárhely – Mohács 1–0, Szekszárd – Cegléd 3–1, Iváncsa – Bp. Honvéd-MFA II 4–0, Dabas-Gyón – FTC II 0–2, Vác – Gerjen 3–0, Monor – Kozármisleny 1–3, MTK II – FC Dabas 3–0.

 

Ezek is érdekelhetik