vízilabda

2021.11.22. 18:38

Két spanyol ellenfél mellé még egy magyar

Gallai Péter

2021.11.10. DFVE-Szentes felnőtt női vízilabda mérkőzés Fabó Éva Sportuszoda Dunaújváros Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A vasárnapi első selejtezőkör lezárulta után, hétfőn a LEN elkészítette a női vízilabda Euroliga legjobb tizenhat csapatának sorsolását. A csoportokból két-két csapat jut tovább a négy kvartettből, így alakul ki a negyeddöntő mezőnye.

A 16 együttes között 4-4 spanyol és görög, 3 olasz és magyar és 2 orosz klub szerepel. A mieink részéről kiemelt volt a sorozat legutóbbi négyes döntőjében 2. Dunaújváros, illetve a 3. UVSE. A selejtezőből pedig csatlakozott hozzájuk harmadik magyarként a Ferencváros, a BVSC viszont búcsúzott.

Női vízilabdázóink a Sabadell, a Mataro és a Ferencváros ellen játszanak az Euroligában

A hétfői sorsoláson eldőlt, Mihók Attila együttese a korábban ötször győztes, csoport­elsőként hibátlanul továbbjutó spanyol Sabadell, a szintén spanyol, erős és légiósokkal tűzdelt Mataro – az előző körben 15–8-ra verték a BVSC-t, és végül másodikak lettek a csoportban –, illetve a szombati bajnoki rivális Ferencváros társaságába került. A december 10–12. között rendezett tornának a Sabadell lesz a házigazdája. Az UVSE házigazda lesz, az orosz Uralochkát, az olasz Cataniát és a görög Vouliagmenit fogadják Budapesten.

Szellák Csengéék Sabadellben fognak játszani

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában