birkózás

2021.11.11. 11:32

A birkózó hölgyek nemzetközi sikere

A múlt héten tizenötödik alkalommal rendeztek kadet és junior női nemzetközi birkózóversenyt Berlinben. A magyar válogatott tagjaként utazhatott a megmérettetésre a DKSE két sportolója is.

Gallai Péter

Tombor Istvánnak, a DKSE vezetőedzőjének tájékoztatása szerint Nyikos Veronika junior 76 kilós súlycsoportban lépett szőnyegre. Nehéz dolga volt, hiszen 16 évesként, szülői engedéllyel vette fel a versenyt a 18-19 évesekkel úgy, hogy több hete hátsó combizom-húzódással bajlódik. Mindezek ellenére remek teljesítményt nyújtott, hiszen második lett.

Pupp Viktória edzőjével, Kiss Károllyal
Fotó: Horváth László

Pupp Viktória a serdülő 61 kg-os súlycsoportban végig magabiztosan versenyzett. Az első fordulóban az AC Ückerath (Németország) versenyzőjét győzte le 3–2-re. A döntőbe jutásért szintén német ellenfelet utasított maga mögé 3–2-es győzelemmel. A döntőben a magyar válogatott másik tagjával küzdhetett meg, Kopasz Hannát 2–0-ra múlta felül, így aranyérmet szerzett. A lányok a hétvégén Lengyelországba utaznak, szintén nemzetközi versenyen vesznek részt, bíznak benne, hogy Nyikos Veronika sérülése addigra javulni fog.

Szintén a hétvégén rendezték meg Püspökladányban a serdülő korcsoportosok szabadfogású országos bajnokságát, ahová a területi bajnokságról öt DKSE-versenyző jutott tovább. Az igen erős mezőnyben végül közülük senkinek nem sikerült pontszerző helyen végeznie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában