kézilabda

2021.10.01. 21:43

Túl az első fordulón a megyei bajnokságokban

A Fejér megyei nőikézilabda-bajnokság első körében a DAC a Rácalmás SE együttesét fogadta az újvárosi sportcsarnokban.

Szabó Szabolcs

Fotó: LI

Az első játékrészben a hazaiak még tartották a lépést a vendégekkel, a második harminc percben azonban kinyílt az olló, és a rácalmásiak magabiztos sikerrel indították az idei pontvadászatot.

Dunaújvárosi AC – Rácalmás SE 17–32 (9–12)

DAC: Balonyai (Markovics) – Édl 1, Gaják, Kovács 1, Jánosházi 8, Dömök 1, Kókai, Varga, Kaiser 5, Hlusek, Bebesiné, Kiss, Késmárky 1.

Rácalmás: Kovács (Kálmán) – Osztotics 1, Szabó D. 6, Móricz 3, Farkas 6, Koncz 1, Fehér, Szabó G. 12, Varga 2, Danó 1.

A rácalmási Farkas Zsanett (17) hat gólt szerzett
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A 2. fordulóban a rácalmásiak hazai pályán fogadják a pontvadászatot vereséggel kezdő lajoskomáromiakat (október 2. 16 óra, Rácalmási Sportcsarnok), a Dunaújvárosi AC pedig Pázmándon a Velence vendégeként játszik majd vasárnap 11 órától.

Rögtön egy parázs rangadóval indították a 2021/2022-es idényt a Rácalmás SE férfikézilabdázói, akik szoros csatában végül egy ponttal gazdagodtak a Sárbogárd elleni találkozó után. Az első játékrészben a házigazda akarata érvényesült, többször is megléptek 4-5 góllal, a második félidőre háromgólos hazai előnnyel fordultak a felek. A második harminc percben feljött a Sárbogárd, amely 41. percben egyenlített, majd 23–22-re a vezetést is átvette.

A hajrában a Rác­almásnak kapaszkodnia kellett a döntetlenért, Horváth Dániel a vége előtt egy perccel szerzett góljával beállította a 28–28-as végeredményt.

Rácalmás SE – Sárbogárd 28–28 (16–13)

Rácalmás: Hruby (Nagy B.) – Nagy R. 6, Tóth 4, Rosta, Horváth 3, Benke 1, Hajdók 1, Szilágyi, Reichert 5, Olaj 3, Hajnal 1, Miss, Kovács, Szabó 4.

A Sárbogárd gólszerzői: Goldberger 8, Rehák 5, Horváth 4, Bodoki 3, Bögyös-Vitéz 3, Kaló 2, Hegedüs 2, Pluhár 1.

A Rácalmás SE férficsapata vasárnap 18 órától a Bicskei TC vendégeként lép pályára Száron.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában