kajak-kenu

2021.10.04. 19:11

Nem azt kapta vissza a vb-n, amit várt magától

Csütörtöktől vasárnapig a romániai Pitestiben rendezték meg a maraton kajak-kenu világbajnokságot.

Gallai Péter

Máthé Krisztián nem tudott harcban lenni a dobogóért Fotó: DKSE

Az esemény egyben kvótaszerző verseny volt a jövő évi világjátékokra is. A szakág idei legfontosabb viadalán a magyar és a nemzetközi mezőny legjobbjai mind részt vettek, köztük volt a Dunaújvárosi Központi Sportegyesület képviselője, Máthé Krisztián is, aki a rövid körös, azaz 3,4 kilométeres távon indult.

A futamban végül Boros Adrián, valamint Máthé sem tudott harcban lenni a dobogóért. A két magyar szinte végig a középmezőnyben haladt, Boros a hatodik, Máthé a tizennyolcadik helyen zárta a napot.

– Csalódott vagyok, hogy az év fő versenyén, amire egész évben készül az ember, nem azt kapja vissza, amit vár magától. Bánt, hogy nem is tudok javítani ezen és ennyi volt az év. Köszönöm a sok jókívánságot mindenkinek, a sok támogatást és segítséget az egyesületemnek és az edzőmnek, Levente Gannoruwanak. Kis pihenés, és irány előre tovább a szebb folytatásért – osztotta meg a szakosztály versenyzője közösségi oldalán tett bejegyzését.

Ami a magyar szereplést illeti, az éremtáblázaton Magyarországon 11 arany-, 10 ezüst- és 2 bronzéremmel ismét toronymagasan győzött, megelőzve Dániát (3, 2, 1), valamint Ukrajnát (2, -, 2).

Máthé Krisztián nem tudott harcban lenni a dobogóért
Fotó: DKSE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában