DKKA

2021.10.08. 19:40

Hasznos edzőmérkőzést játszottak a fiúkkal

Az első félidőben egyedi szabály szerint játszottak, hogy a DKKA gyakorolhassa a védekezést

Gallai Péter

Fodor Neszta tör kapura, aki három gólt lőtt a meccsen Fotó: SzZsE

Fotó: Zsedrovits Eniko

A Dunaújvárosi Kohász KA női kézilabdázói az európai válogatott meccsek miatti szünetben pénteken délelőtt a Nemzeti Kézilabda Akadémia ifjúsági fiúcsapatával játszottak zárt kapus edzőmérkőzést.

A hazaiak foghíjas kerettel álltak ki, hiszen két légiós, Mrmolja és Sustkova a szlovén, illetve a cseh válogatottal szerepel, Farkas Johanna pedig a magyar juniorcsapattal készül. Borgyos Panna pedig betegség miatt hiányzott, viszont a felnőtteknél már számításba vett Kiss Csenge visszatért az ifiválogatottól.

Tudatosan választottak erősebb, gyorsabb játékosokból álló ellenfelet

DKKA–NEKA fiú ifi 27–37 (11–20)

DKKA: Bartulovic – Kukucska, Polics 3, Weisheitel 3, Bulath 3, Szalai 7, Fodor 3. Csere: Hlogyik, Wéninger (kapusok), Varjas, Matucza 2, Krupják-Molnár 1, Kazai 4, Agócs, Kiss 1.

Vágó Attila vezetőedző tudatosan szeretett volna fiúk ellen játszani, mert erősebbek, nagyobbak, gyorsabbak a lányoknál. Ezt már a találkozó első percei igazolták, bár először elcsodálkozott az ember, hogy vajon új szabályokat tesztelnek-e a felek, ugyanis több esetben egy-egy NEKA-gól után ismét ők támadhattak.

Nos, semmi ilyenről nem volt szó, hanem Vágó Attila kérte az ellenfelet és a játékvezetőket, hogy az első félidőben amennyiben lerohanásból, vagy gyors középkezdésből gólt tud szerezni az ellenfél, akkor visszakapják a labdát, és ismét ők jöhessenek. Azaz többször egymás után kétszer is támadtak, ezzel pedig az volt a cél, hogy minél többet tudjon védekezni, és ezáltal gyakorolni a Kohász, ugyanis az előző meccseken ezzel voltak gondok. Így pedig az eredmény természetesen nem lett reális. Azonban nem is ez volt most a lényeg, hanem nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjthetett a csapat, amely a második félidőben már szinte csak a fiatalokból állt.

A folytatásban legközelebb október 16-án, szombaton, a Siófok elleni hazai találkozóval folytatja a Kohász a bajnokságot.

Fodor Neszta tör kapura, aki három gólt lőtt a meccsen
Fotó: SzZsE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában