torna

2021.10.17. 20:00

A DKSE tornászaié az ificsapatbajnoki cím

A DKSE ifi korosztályának tornászai a tavaszi fordulót követően ősszel sem találtak legyőzőre, így a Czifra Lili, Csíki Zsófia, Mayer Gréta, Makai Lilla összeállítású csapat meggyőző, öt pontos fölénnyel diadalmaskodott az országos csapatbajnokságon.

Morva Dávid

A Mayer Gréta (balra), Csíki Zsófia, Czifra Lili és Makai Lilla összeállítású dunaújvárosi együttes nem talált legyőzőre Fotó: DKSE

A fővárosban, a Központi Tornacsarnokban tartották meg nemrégiben az ifjúsági tornászok országos csapatbajnokságának második, záró fordulóját.

A dunaújvárosiak az első, tavaszi versenynapon is diadalmaskodtak, de előnyük alig több mint egy pont volt, a nagy rivális KSI-vel szemben. Ami a lebonyolítást illeti: a csapatok rangsorát a két forduló összesített eredménye alapján hirdették ki. Egy szeren többen is indulhattak, de csak a legjobb két gyakorlat pontja számított bele az eredménybe.

Tavasszal Makai Lilla, most Czifra Lili lett a legjobb egyéni összetettben

Tavasszal a dunaújvárosiak a Czifra Lili, Csíki Zsófia, Makai Lilla összetételben indultak és 98,400 pontos eredménnyel zártak az első helyen, második lett a KSI SE (97,200). A tavaszi siker értékét tovább növeli, hogy összetettben is helyi elsőség született, Makai Lilla bizonyult a legjobbnak 49,600 egységgel. A legjobb újvárosi tornász azonban a múlt hétvégi második fordulóban csak egy szeren, felemás korláton indult – viszont ott a mezőny legmagasabb pontszámát produkálta (13,400) – ugyanis hosszabb ideje küzd egy makacs sérüléssel.

– A bokámmal már régóta bajlódom, igazából a nyár vége óta tart. Kiment, és nem igazán jött még helyre, de bízom benne, hogy a közelgő mesterfokú bajnokságra és a libereci ORV-re (Olimpiai Reménységek Versenye) már teljesen rendbe jövök, bár ezt még egyeztetni kell az edzőmmel, Trenka Jánossal – mondta lapunknak Makai Lilla.

Szerencsére a tornászok elbírták Makai hiányát, ugyanis Mayer Grétával egészült ki a csapat, így Csíki Zsófia és Czifra Lili mellett, a ­DKSE junior Európa-bajnoki érmes sportolója is a szerekhez lépett. A mieink a második fordulóban felülmúlták az első megmérettetésen szerzett pontszámot és 99,900 egységgel zártak. Ezzel nemcsak az őszi, hanem a teljes ifjúsági csapatbajnokságot is megnyerték.

Külön öröm lehet, hogy ezúttal Czifra Lili bizonyult a legjobbnak egyéni összetettben, holtversenyben a KSI SE tornászával, Balázs Kírával.

A Magyar Torna Szövetség oldalán található versenynaptár szerint a női utánpótlás legközelebb novemberben a serdülő-csapatbajnokság harmadik fordulójában mutathatják meg magukat. Ezt követi az ORV, majd a mesterfokú bajnokság.

A Mayer Gréta (balra), Csíki Zsófia, Czifra Lili és Makai Lilla összeállítású dunaújvárosi együttes nem talált legyőzőre
Fotó: DKSE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában