paralimpia

2021.09.02. 21:10

Nem találja a Gyulát, kinek itt kellene lenni

Magyar idő szerint csütörtökön hajnalban a dunaújvárosi paralimpikon, Gurisatti Gyula második versenyszámában is rajthoz állt Tokióban. A magyar válogatott korelnökének nem sikerült a döntőbe jutás a sportpisztolyosok 25 méteres számában, ahol huszonhetedik lett.

Gallai Péter

Gurisatti Gyula nagyon csalódott, mivel az edzésen elért eredményei alapján nem erre számított ebben a számban Fotó: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Az Aszaka lőtéren vegyes számot rendeztek, azaz a férfiak és a nők együtt szerepeltek, itt volt érdekelt a negyedik paralimpiáján szereplő Gurisatti Gyula is. A versenyzőkre pontlövészet és gyorstüzelés várt, utóbbi hatalmas fizikai kihívás, hiszen három másodperc alatt kell leadni öt lövést egy sorozatban.

Gurisatti Gyula 273 körrel kezdett a precíziós részben, majd 266 körrel folytatta a verseny második felét, ami végül összesítésben 539 kört és a huszonhetedik helyet jelentette számára. Ez bizony csalódás, hiszen előzetesen ebben a számban érezte, hogy a legjobb teljesítményre lehet képes. Egyébként a nyolcas döntőhöz 566 kört kellett volna teljesíteni.

– Az embernek mindig vannak magával szemben felállított elvárásai, de most nagyon alulmaradtam. Nem tudom, mi lehetett a gond, otthon ki fogom elemezni. Nagyon csalódott vagyok, mivel az edzésen elért eredményeim alapján nem erre számítottam – mondta Gurisatti Gyula az MTI helyszíni tudósítójának, akinek elárulta, hogy ebben a számban szeretett volna a legjobban teljesíteni Tokióban.

– Persze nézhetjük azt az oldalt is, hogy én 55 évesen itt lehettem a negyedik paralimpiámon. Sokat változott a mezőny, több lett a fiatal, akik nagyon jól teljesítenek. Egyelőre nem találom azt a Gyulát, akinek meg kellett volna érkeznie ide. Ettől függetlenül boldogság számomra, hogy lányommal együtt juthattunk ki Tokióba – tette hozzá, arra utalva, hogy Gréta a vízilabda-válogatottal szerzett bronzérmet az olimpián.

Gurisatti Gyula nagyon csalódott, mivel az edzésen elért eredményei alapján nem erre számított ebben a számban
Fotó: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában