újabb megmérettetés

2021.09.29. 19:00

Kovácsék a Duna Aszfalt ob-n

Péntektől vasárnapig Budapesten, a Központi Tornacsarnokban rendezik a férfi és a női tornászok Duna Aszfalt országos bajnokságát – amely az októberi japán világbajnokság előtti utolsó verseny a magyarok számára – , valamint a fiú ifi-kadet ob-t is.

duol.hu

Karanténban, a lehető legbiztonságosabb körülmények között készül az olimpiára a kétszeres Európa-bajnok tornász, Kovács Zsófia

Forrás: MATSZ

Fotó: Freschli József

Alighogy véget ért a nagysikerű szombathelyi Grand Prix, a magyar tornászokra újabb kihívások várnak. Péntektől egészen vasárnapig ugyanis a Duna Aszfalt férfi felnőtt-ifi-kadet országos bajnokság, valamint a Duna Aszfalt női felnőtt ob küzdelmei zajlanak. A program szerint péntek délelőtt 11:00 órától kezdődnek az egyéni összetett versenyek, amelyek egyben selejtezőként is szolgálnak a szombat-vasárnapi szerenkénti finálékra.

A sort a férfiak nyitják, ahol felnőtt-ifi-kadet korcsoportok bemutatói egyszerre zajlanak, olyan sportolók részvételével, mint az Eb-bronzérmes Vecsernyés Dávid (BHSE), a hosszú sérülés után a szombathelyi GP-n ugráson bronzérmet szerző Dobrovitz Ádám (KSI SE), a nagy visszatérő győri Kardos Botond, illetve Mészáros Krisztofer (GYAC), aki a Vas megyei városban a magyar csapat legeredményesebb sportolója volt az érmek számát tekintve.

Délután 15 órától a hölgyeké a főszerep, akik szintén egyéni összetettben versenyeznek, és csakúgy, mint a férfiaknál, itt is ez a kvalifikáció a szerenkénti döntőkre. A megmérettetésen indul többek között az olimpikon Böczögő Dorina (MTK Budapest), az ugráson Világkupa-szériát megnyerő Bácskay Csenge (Postás SE), a hétvégi GP-n két érmet is szerző Székely Zója, valamint a kétszeres Európa-bajnok Kovács Zsófia (DKSE).

A Duna Aszfalt ob szombaton és vasárnap a szerenkénti finálékkal folytatódik, mindkét esetben 11:00 órakor kezdődnek a döntők.

Részletes sorsolás és program: https://matsz.hu/matsz/sorsolasok

Vezető képünk archív.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában