NB II-ben amatőrként

2021.09.10. 22:26

Céljuk a futsal sport megőrzése és fenntartása Dunaújvárosban

Az NB II-es bajnokság nyugati csoportjában kezdi meg szereplését hétfőn este a Haladás II ellen Szombathelyen a dunaújvárosi futsalcsapat. A megváltozott körülmények közötti szezonkezdésről Zemankó Zoltán szakosztályvezetővel beszélgettünk.

Balogh Tamás

Zemankó Zoltán, a Dunaújváros Futsal szakosztályvezetője beszélt az előttük álló szezonról

Fotó: Balogh Tamás / Dunaújvárosi Hírlap

Az újvárosi futsalcsapat az NB I-be kerülésével sok meglepetést okozott a szakágnak és a sportközvéleménynek. Válogatottak sorát adta, ragyogó eredményeket ért el a hazai elit éljátékosaival, edzőivel és menedzsmentjével. Erőt és lehetőséget adtak hozzá a támogatói, támaszt a csupaszív, szakértő közönsége. Mindez már a múlté. A súlyos változást nem sportszakmai okok hozták meg.

Zemankó Zoltán realistán szembenézve állt bele az új szezonra való felkészülésbe.

– A csapat neve is megváltozott, Dunaújváros Futsal néven indulunk a bajnokságokban. Az első csapatunk a férfi NB II nyugati csoportjában veszi föl a küzdelmeket, a játékosok amatőr státuszban szerepelnek. Mellettük az U11-es és 13-as korosztálynak én lettem az edzője, az U15-öt Pap István, az U18-at és a felnőttcsapatot pedig a Facskó József irányítja – mondta.

Majd a felnőttcsapat játékos­állományáról szólva így folytatta: – Az elmúlt szezont záró fiúk zöme velünk maradt. Közülük a kivételt Dorogi Benjamin képezi, aki Veszprémben talált helyet magának, amihez sok sikert kívánunk neki. Tehát az idei szezonban is mások mellett változatlanul erősít bennünket Cseresnyés Alex, Csányi Dávid, Németh László, Barta Roland, Szabó Kristóf, Boldizsár Csaba és Gergely Milán. Ebben a szezonban a megváltozott körülményeknek megfelelően heti három edzéssel készülünk a mérkőzéseinkre. A játékosaink a futsal mellett a nagypályás bajnokságokban is játszanak.

A tervekről azt nyilatkozta, számukra ismeretlen közegbe kell belépniük, de szeretnének minél jobb eredményt elérni. A hazai futsalban jelentős változások mennek végbe. Azt ­tudják, hogy az NB II-ben is folyamatosan erősödnek a csapatok, és a többségüknek már komoly céljuk van, az első osztályba való felkerülés. Sok jó csapat van, és nem kevesen vannak közöttük olyanok, mint például a Csömör, amely Fekete Robi mellett másokkal is erősített.

– Nagy lesz a versenyfutás. Nekünk nem feltétlenül célunk az azonnali visszajutás. Sokkal inkább a futsal megőrzése és fenntartása Dunaújvárosban, és ezzel együtt a sportolási lehetőség biztosítása. A hazai mérkőzéseinket hétfőn esténként új helyszínen, a Dunaújvárosi Egyetem csarnokában fogjuk játszani. Jó eredménnyel szeretnénk zárni a szezont, és persze a hazai mérkőzéseinket meg akarjuk nyerni – tette hozzá.

A nyitómérkőzésre térve Zemankó szerint a Haladás II is egy olyan csapat, amelyiket nem ismerik. Azt viszont tudják, hogy az egyik olyan klub, ahol az első csapatból sokan visszajátszanak ide is, így aztán ők nagyon komoly ellenfélnek számítanak most hétfőn, és majd a jövőben is.

Zemankó Zoltán, a Dunaújváros Futsal szakosztályvezetője beszélt az előttük álló szezonról
Fotó: Balogh Tamás / Dunaújvárosi Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában