triatlon

2021.05.18. 19:02

Remek rajtott vett a DTSE gárdája Velencén

Május 8-án Velence adott otthont az idény első ranglista-pontszerző triatlonversenyének, a My 575 Challenge Rövidtávú Amatőr Kupának.

Szabó Szabolcs

A Dunaújvárosi Triatlon Sportegyesület (DTSE) ötfős különítménye remek eredményekkel tért haza az Északi Strandról. A DTSE legjobbja, Füzesy Dávid 2 óra 1 perc 19,8 másodperc alatt teljesítette a távot (1,5 km úszás, 44 km kerékpár, 10 km futás) ezzel a férfi abszolút kategóriában a második helyen ért célba, saját korcsoportját (A 25–29) pedig megnyerte. A férfiaknál 16. helyen zárt Kovács Ákos Flórián, aki kategóriájában (A 45–49) a legjobbnak bizonyult.

Somogyvári Ákos, Füzesy Dávid, Kovács Ákos Flórián, Hegedűs Attila és Burkovics Márton
Fotó: DTSE

A dunaújvárosiak legfiatalabb versenyzője, Burkovics Márton az 55. helyen végzett, korcsoportjában (A 18–24) az 5. pozíciót szerezte meg. Hegedűs Attila az összetettben a 79., míg kategóriájában (A 45–49) a 13. helyen fejezte be a szezonnyitó seregszemlét. Somogyvári Ákos pedig a teljes férfi mezőnyt tekintve a 110., míg korcsoportjában (45–49) a 22. helyen futott be Velencén. A hazai triatlonos élmezőny már a közelgő olimpiai játékokra figyel. A Magyar Triatlon Szövetség közölte: A magyar versenyzők közül Bicsák Bence biztosnak érezheti az indulási jogot az Olimpián, Bragmayer Zsanett és Kovács Zsófia egy-két pontcserével ráerősíthet a helyére. A legizgalmasabb helyzet a második férfi kvótánk ügyében van. Tóth Tamás birtokolja jelenleg az indulási jogot, de neki mindenképpen szüksége van rá, hogy az elkövetkező versenyeken pontokat cseréljen ahhoz, hogy közvetlen ellenfeleit maga mögött tudja tartani. Ráadásul őt még Faldum Gábor is megszorongathatja.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában