kézilabda

2020.08.20. 20:00

Fantasztikus lesz egy jótékonysági cél érdekében játszani

Holnap este 18 órakor a rácalmási sportcsarnokban a Békéscsaba ellen lép pályára a Dunaújvárosi Kohász női együttese az I. BioTechUsa Jótékonysági Kézilabda Kupán. A csapatok a játék mellett az adakozásról sem feledkeznek meg.

Gallai Péter

A pénteki első párharcot 16 órától az MTK Budapest és a Kisvárda vívja a DKKA találkozója előtt. Szombaton 16 órakor a bronzpárharc, 18 órától pedig a döntő következik. Fontos információ, hogy az ingyenes, de regisztrációhoz kötött belépők elővételben elfogytak, a klub ezért kéri, csak azok látogassanak el a rácalmási sportcsarnokba mindkét nap során, akik a Facebookos regisztrációt követően e-mailben megkapták a meghívójukat. Azonban aki nem jutott jegyhez, az sem marad le a mérkőzésekről, azokat a ­DKKA YouTube-csatornája élőben fogja közvetíteni.

Schatzl Natalie már nagyon várja a tornát Fotó: DKKA

A rendező csapat Érdről érkező junior Európa-bajnok, ifjúsági világbajnoki ezüstérmes balszélsője, Schatzl Natalie mielőtt a tornáról beszélt volna, elárulta, hogy nagyon jól érzi magát Dunaújvárosban. Úgy véli, új kihívások elé állhat csapatával, ami egyébként remek közösséget alkot. Jó hangulatban telnek a mindennapok, és motiválják, segítik egymást.

– Amennyire lehetett, felfedeztem a párommal és a lányokkal a várost. Amikor tudunk, beülünk egy kávéra, vagy akár sétálunk egyet a Duna-parton. A csarnok is közel van, szerencsére nem probléma az éppen aktuális helyszínekre eljutni. Szeretem ezt a települést – mondta.

A tehetséges játékos számára ez a kupa lesz az első igazi megmérettetés a ­DKKA-színeiben. – Természetesen sosem lehet elég felkészült az ember, hiszen mindig érhetik meglepetések, de minden erőmmel igyekszem majd segíteni a csapatot, és a győzelemre törekedni. Hiányzik már a meccsek adta izgalom, és nagyon várom, hogy ezt pótolhassam. Persze az első hely a cél, és a maximumot nyújtva szeretném ebből kivenni a részemet. Azt gondolom, ebben a hat hétben már jól összekovácsolódott a csapat, ez a torna pedig egy nagy löketet ad majd felkészülésünk során – fogalmazott.

A kupa a kézilabdázás mellett jótékony célokat is szolgál, felmerült a kérdés, mennyit ad hozzá a játék élvezetéhez a tudat, hogy rászoruló gyerekeknek van alkalmuk segíteni. Natalie erre azt felelte, személy szerint neki ez óriási motiváció, és a csapat nevében is mondhatja, hogy fantasztikus érzés lesz egy jó cél érdekében játszani. Segíteni mindig jó, és reméli, elérik a tornával a kívánt eredményt minden szempontból.

A SOSZ juttatja célba az adományt

A kupa fővédnöke az ötszáznál is több sportegyesületet tömörítő Sportegyesületek Országos Szövetsége, amelynek elnöke dr. Deutsch Tamás, elnökségi tagja pedig Mátyás Gábor, a DKKA ügyvezetője. A csapatok által felajánlott sportfelszereléseket és a csarnokban kihelyezett gyűjtőurnában összegyűlt pénzt a SOSZ juttatja célba a koronavírus-járvány miatt nehéz anyagi helyzetbe került családok sportoló gyermekei számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában