Az első edzőmérkőzésen jó felfogásban és jó ritmusban játszottak

2020.07.16. 20:03

Kíváncsiak, a veszprémiek ellen mire lesznek képesek

Az elmúlt hétvégén sikerrel megvívott első felkészülési találkozót követően szombaton ismét hazai környezetben lép pályára a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata. A VLS Veszprém elleni edzőmérkőzés 10.30 órakor kezdődik a Dunaújváros Stadionban.

Gróf András

Fotó: Zsedrovits Eniko

A MOL Fehérvár FC második számú csapata ellen jól mutatkozott be a két új szerzemény, Lakatos Gergő és Kesztyűs Máté. Utóbbi góllal járult hozzá a 3–1-es sikerhez.

Azóta újabb labdarúgó csatlakozott a kerethez. Ezen a héten vált biztossá, hogy a huszonhárom éves Markovics Bence is újvárosi színekben folytatja a pályafutását. A belső védő poszton bevethető játékos Balatonlellén kezdte a pályafutását, majd a Siófoki Bányász és az Illés Akadémia következett. Ezután három évig az ESMTK gárdájában szerepelt, a tavalyi csonka szezonban pedig a Gyöngyösi AK és a Dabas-Gyón csapatait erősítette. A szombati edzőmeccs előtt a DPASE vezetőedzőjét, Lőrincz Emilt kérdeztük a keret várható összetételéről, illetve a csapat formájáról.

A MOL Fehérvár II csapatát 3–1-re győzte le a DPASE szombaton, jöhet a hasonló folytatás
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

– A nyáron szinte a komplett védelem távozott, így elsősorban ezekre a posztokra kell igazolnunk. Három játékos már érkezett, de még nem teljes a keretünk. A fiatalok folyamatos építése mellett mindenféleképpen szükséges még igazolnunk. Legfontosabb jelenleg egy bal oldali védő megszerzése lenne, de ez ügyben még folynak a tárgyalások. Különösen annak ismeretében kell bővíteni a keretet, hogy a megemelt létszám miatt több mérkőzést kell majd játszanunk. Szerencsére a középpálya és a támadó szekció tulajdonképpen maradt, így „csak” a védővonalunkat kell újraszervezni. A hirtelen történt változások miatt a tervezett első előkészületi mérkőzésünk elmaradt. A Fehérvár második csapata elleni találkozón első félidőben azonban rendben voltunk, pedig hat új játékos kapott helyet a kezdőcsapatban. Jó felfogásban és jó ritmusban játszottunk, és a helyzeteink is megvoltak. A második félidőben volt egy kisebb hullámvölgy, de a végére megint kiegyenesedtünk. Kíváncsi vagyok, hogy a szintén NB III-as Veszprém ellen mire leszünk képesek. A jövő héten két idegenbeli edzőmeccs is szerepel majd a programban. Szerdán a Szeged ellen, szombaton pedig Hartán lépünk pályára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában