A DKKA együttese tíz góllal nyerte meg az első edzőmérkőzését

2020.07.15. 20:54

Felszabadult, pörgős játék után magabiztos győzelem

A hosszú kényszerszünet után szerdán lejátszotta első edzőmérkőzését a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese, Vágó Attila csapata magabiztos, 38–28-as győzelemmel térhetett haza Balatonboglárról, ahol az ifjúsági válogatottal játszottak.

Gallai Péter

Fotó: Zsedrovits Eniko

Már a találkozó előtt egy örömteli hírt osztott meg a klub közösségi oldala, miszerint a kedden elvégzett koronavírus-gyorsteszt alapján mindenki egészséges a játékosok és a stábtagok közül, így semmi akadálya nem volt a szerdai összecsapásnak, amely a két vezetőedző megállapodása alapján háromszor huszonöt percig tartott.

Vágó Attila vezetőedző teljesen elégedett volt a szerdán látottakkal Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Remekül kezdett a Kohász, hiszen már az első harmad végére tízgólos előnyre tett szert, a védekezés nagyon jól működött, amit az öt kapott gól mutatott. A játék képe a második harmadban sem változott, ugyan az ifjúsági válogatott támadójátéka feljavult, de a különbség nem változott, 28–18-as előnnyel várhattuk az utolsó huszonöt percet, ahol a sok csere ellenére egy pillanatig nem fenyegette veszély a magabiztos dunaújvárosi győzelmet.

Vágó Attila vezetőedző a lefújás után érthetően elégedetten értékelte az első mérkőzésüket. – Nagyon jó volt a találkozó, amit megbeszéltünk előtte a lányokkal, azaz a védekezés fontossága, a lerohanások, valamint a gyors gólok megszerzése, abból nagyon sokat visszakaptam. Dicséret illeti a társaságot. Azért játszottunk három félidőt, hogy így mindenki egyforma terhelést kaphasson, sorokat tudtunk cserélni. Abszolút azon volt most a hangsúly, hogy kizökkenjünk a monoton felkészülésből, erre ez a találkozó tökéletes volt, elégedett vagyok a csapattal. Már az első harmadban sikerült ellépni tíz góllal, amit szinte végig tartani tudtunk, egy percig nem forgott veszélyben a sikerünk – fogalmazott a szakvezető, aki kiemelte, látszott a társaságon, hogy milyen régóta nem játszhattak mérkőzést, mert egyből nagy energiával vetették magukat a játékba, pörögtek, emellett felszabadult volt a hangulat, öröm volt őket nézni.

A Dunaújvárosi Kohász legközelebb jövő héten pénteken hazai pályán fogadja majd a Vasas csapatát, addig napi két edzéssel készül tovább a DKKA.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában