Tehetségek támogatása

2020.06.19. 11:30

A MOL Alapítvány pályázat egyik nyertese a kajakos Boldis Csenge

Közel száz tehetséges fiatal sportolót díjazott idén is a MOL Alapítvány összesen 32 millió forint értékben. Tavalyi eredményei alapján Fejér megyéből az egyik nyertes a Dunaferr SE tehetséges kajakosa, Boldis Csenge lett, aki a támogatást sportfelszerelésre fordítja.

Gallai Péter

Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A MOL Tehetségtámogató Program Sport pályázata elsősorban olyan általános vagy középiskolás diákoknak nyújt anyagi segítséget, akik tehetséges sportolók, és országos vagy nemzetközi versenyen is jó eredményeket értek el. Az útiköltség-térítésre, eszközvásárlásra vagy egyéb, a sportoláshoz köthető költségekre igénybe vehető támogatás a fiataloknak megfelelő hátteret jelent a további felkészüléshez. A támogatási keret összege nem változott, viszont a koronavírus-járvány miatti bizonytalanságok következtében felére esett vissza a beadott pályázatok száma.

A szervezet lapunkhoz eljuttatott tájékoztatójából kiderül, hogy a márciusban meghirdetett felhívásra a 10–18 évesek kategóriájában 378 pályázat érkezett be, ebből 85 pályázatot támogat az alapítvány – köztük három páros versenyzőt – összesen 27 millió forint értékben. A 18 éven felülieknek szóló sport klasszis kategóriában kilenc kérelmet díjaztak összesen 5 millió forint értékben. Így idén összesen 32 millió forintos támogatást nyújt az alapítvány csaknem száz kiemelkedő teljesítményű fiatal sportolónak.

A pályázatok háromkörös elbíráláson mentek keresztül, a végső döntést a MOL Alapítvány kuratóriuma hozta meg egy szakértői zsűri segítségével. A pályázatra bármilyen sportág versenyzői nevezhettek, amennyiben magyarországi sportegyesületnél leigazolt versenyzők, és országos vagy nemzetközi versenyeken kiemelkedő eredményeket értek el.

Boldis Csenge kiemelkedő teljesítményét a szakosztály évzáróján is elismerték
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

„Ahogy az elmúlt években, idén is kihívás volt értékelni a pályázatokat, hiszen számtalan tehetséges, nagy lehetőségek előtt álló és már most is eredményes sportoló versengett a támogatásért. Nagy öröm számomra, hogy seregnyi sportágban rejlenek Magyarország aranytartalékai – idézi a közlemény Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardozót, a MOL Alapítvány jószolgálati nagykövetét, a MOL Tehetségtámogató Program zsűritagját.

Fejér megye egyik nyertese a 18 éves Boldis Csenge lett, aki nyolc éve kajakozik. A kitartó munka eredményeként 2019-ben az ifjúsági és U23-as Eb-n 5. lett az ifik között klubtársával, Mányi Zsófiával. Az Olimpiai Reménységek Versenyén (ORV) három aranyérmet szerzett K1, K2 és K4 számokban. Az augusztusi magyar bajnokságon K-1 1000 méteren aranyérmes lett az U17–18-as korosztályban, 500 méteren párosban harmadik.

– Nagyon nagy eredmény, és óriási büszkeség városunknak és klubunknak, hogy a remek kenus eredmények után ismét oszlopos tagot delegálhattunk a korosztályos női kajakválogatottba. Csenge ORV-n aratott három győzelme jól jelzi tehetségét. Ez a verseny a serdülő és az ifi korosztály számára az egyik legrangosabb esemény, amelyre a világ számos országából érkeztek versenyzők – mondta legnagyobb sikeréről Vass András, a szakosztály kommunikációs munkatársa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában