A Kohász nagyot küzdött

2020.01.29. 21:48

Megyei kuparangadó – végül az Alba örülhetett

Legutóbb otthon bajnoki mérkőzésen vereséget szenvedett a fehérvári együttes.

Jankó Árpád

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

A dunaújvárosi női kézilabdacsapat egy góllal nyert idegenben. Most viszont ismét a győzelem kellett ahhoz, hogy a Magyar Kupában továbbjusson a D. Kohász női együttese, mivel döntetlen esetén a vendég kerülhet a következő fordulóba.

Dunaújváros Nem kezdett jól a Dunaújvárosi Kohász, mivel tucatnyi helyzetet hagytak ki a hazai játékosok. Ez azt jelentette, hogy a nagy küzdelem első felvonásának végén a fehérváriak vezettek 14–13-ra.

Sirián Alexa Szederke öt gólig jutott a megyei kuparangadón
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Különösen a rendkívül erős fizikumú Mendy Claudine volt eredményes – szinte lehetetlen volt feltartani.

A második játékrészben György László, a hazaiak mestere beküldte a rutinos, gól­erős Triscsuk Krisztinát, aki mindezt meghálálva egymás után dobálta a fontosabbnál fontosabb gólokat. Hatalmas küzdelemben tartotta magát a fehérvári együttes. Egy-egy találattal vezetett, és így az egyenlítésért kellett újabb és újabb erőforrásokat megmozgatnia a hazai gárdának.

Ám gondjai akadtak a Kohásznak a védekezéssel, és a kapusteljesítmény sem volt kiemelkedő. A közönség „Újváros” buzdítással segítette a csapatot, ám még az 51. percben is vezetett az Alba. A hajrá óriási izgalmakat hozott, kiegyenlített a Kohász. Sőt! Az 56. percben már a nagyon várt vezető gól is megszületett (30–29). Ezt követően sajnos kimaradt egy hazai helyzet, és kiegyenlített Deli Rita csapata (30–30). Az utolsó másodpercekben egy ígéretes betörést látott szabálytalannak a két játékvezető, így maradt a döntetlen, amely egyben a fehérvári együttes továbbjutását jelentette.

DKKA – Alba KC Fehérvár 30–30 (13–14)

A dunaújvárosi csapat gólszerzői: Triscsuk 4, Mihály 2, Ferenczi 2, Szalai 5, Grosch 3, Szekerczés 4, Sirián 5, Bouti 3, Braun 2. Vezetőedző: György László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában