Hetényi bravúrjai mentették meg a debrecenieket

2019.11.25. 22:00

Esélyt sem adtak most a vendégeknek

Hatpontos meccset játszott a DAB és a DEAC jégkorongcsapata az Erste Ligában. Az ötödik helyezett dunaújvárosiak a negyedik debrecenieket fogadta.

Agárdy Csaba

Az Acélbikák egyszer már találkoztak a debreceniekkel ebben a szezonban, akkor Dunaújvárosban 4–1-re nyertek. Ezzel az eredménnyel valószínűleg most is kiegyeztek volna.

Dunaújvárosi Acélbikák – DEAC 4–1, (2–1, 0–0, 2–0)

Dunaújvárosi Jégcsarnok 600 néző. Vezette: Soós, Wolf, Balla, Pálkövi.

DAB: Hughson – Kovács B., Vuorijarvi, Azar (1), Dansereau, Mazurek 1 – Baker (1), Lendák, Silló (1), Somogyi 1, Turcotte 1 – Dósa, Hüffner (1), Németh P. (1), Pinczés O. 1, Tamás (1) – Ráduly, Gebei G., Gulácsi, Subatic. Vezetőedző: Miroslav Ihnacak.

Debrecen: Hetényi Z. – Filbrandt 1, Kiss Philip, Izacky, Mazzag, Novotny – Léránt, Mestyán, Essery (1), Hári N. (1), Kuleshov – Markov, Sándor, Berta, Molnár, Salló, Kozma. Vezetőedző: David Musial.

Pinczés Olivér lőtte az Acélbikák első gólját
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Egy perc sem telt el a mérkőzésből, amikor a dunaújvárosiak emberelőnybe kerültek, de nemhogy gólhelyzetet nem teremtettek, hanem a saját kapujuk előtt voltak gondjaik. Ahogy mondani szokták, a DAB „kihúzta” ezt az emberelőnyt, utána azonban Pinczés Olivér szép egyéni akciót követően megszerezte a dunaújvárosiaknak a vezetést. Negyvennyolc másodperc után azonban egyenlítettek a debreceniek, a hazai védelem mintha egy kicsit elaludt volna, a lényeg 1–1-re módosult az eredmény. A játékrész folytatásában hajtós, kemény játékot láthattak a nézők, mindkét oldalon kialakultak helyzetek, de a védők és a kapusok a helyükön voltak. Az utolsó két percben a DAB ismét előnybe került, és most nem teketóriázott, fél perc alatt gólt szerzett Mazurek révén.

A dunaújvárosiak végig uralták a rangadót, magabiztos győzelmet arattak az esti összecsapáson

A második harmadban valamelyest esett a játék színvonala, az viszont kétségtelen volt, hogy az Acélbikák irányítottak, növelhették volna az előnyüket, de a kapu előtt nem voltak elég koncentráltak a dunaújvárosiak. És arról se feledkezzünk el, hogy időnként megléptek a vendégek, többször is egyenlíthettek volna.

A lényeg: végül sima „sika” lett, 4–1 a DAB-nak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában