A Dunaferr SE eddigi ötkarikás résztvevői előtt tisztelegnek ilyen módon is

2019.10.25. 07:00

Fát kapott összes olimpikonunk

A Dunaferr SE jelenlegi szakosztályainak sportolói, vezetői, az egyesület elnökségi tagjai, támogatói jelenlétében huszonhat fát ültettek el csütörtökön a labdarúgó-stadion mellett található Aldi üzlet mellett. Ezzel is szeretnének emléket állítani a klub eddigi összes ötkarikás résztvevőjének, akik közül többen személyesen is jelen voltak.

Gallai Péter

A kezdeményezés ötletgazdája a tornaszakosztály volt, jelesül Trenka János és Trenka Kata találta ki, hogy olimpikonjainak fát ültet. Amint erről Mátyás Gábor, a Dunaferr SE ügyvezető elnöke értesült, a többi működő szakágat – birkózás, úszás, röplabda, kajak-kenu – is bevonva, egyesületi szintre emelték a tervet. Így a klub valamennyi, ötkarikás játékokon szerepelt sportolójának teljesítménye előtt tisztelegnek ilyenformán is, illetve egy, a növények előtt állított névre szóló emlék­oszloppal, köszönhetően támogatóiknak.

Mátyás Gábor elnök munkában, mellette a legifjabb olimpikonunk, Kovács Zsófi a, és a tornász lányok
Sándor Judit/DO

– A növények nélkül nincs élet, az életben viszont nagyon fontos az egészség. Itt van egy fontos kapcsolódási pont a sporttal, ennek érdekében ösztönzünk mindenkit arra, hogy rendszeresen mozogjanak, ami egyesületünkben magas színvonalon lehetséges tömeg- és versenysport kategóriában.

Az edzők és a gyerekek közösen végezték a feladatot

Komoly szakemberek irányításával, komoly támogatók segítségével. Az olimpia a világ legfontosabb eseménye, amelyre már a kijutás is óriási eredmény, ott még dobogóra állni, az álom kategória. Nagyon sok fiatal van itt közöttünk, nyilván sokuk célja, hogy hazánkat, Dunaújvárost és a Dunaferrt képviselhesse ezen az eseményen.

Az egyik „tulajdonos”, Takács Krisztián úszó is segített saját fájánál

Az olimpikonok példaképek, hiszen olyasvalamit visznek véghez, amire kevesek képesek. Akik most itt állnak előttünk, fáradságos és hosszú úttal szintén elérhetik ezt az álmot, amihez az egyesülettől minden támogatást megkaptak. S egyszer a jövőben ennek a parknak a bővítésekor közületek kerüljenek ki azok, akik neveit ilyen formán is megőrizzük az utókornak – fogalmazott köszöntőjében Mátyás Gábor.

A huszonhatok egyike, Hajdu Jonatán kenus

Ezt követően a jelen lévő önkormányzati képviselők közül Motyovszki Mátyás szólt az egybegyűltekhez, aki maga is sportolt egykoron. Majd kezdetét vette a munka, a DVG Zrt. előkészítő és a létesítményi tűzoltók helyszíni segítségével. Két megszólított „fatulajdonos”, Hajdu Jonatán és Takács Krisztinán egyaránt azt mondta, számukra nagy megtiszteltetés és büszkeség, hogy ilyen módon is emléket állítanak teljesítményüknek, s mivel mindketten aktívak még, bíznak benne, gyarapodik még olimpiai részvételük száma.

A kajak-kenu szakosztály vezetése, edzői, valamint élversenyzői ezúttal is csapatmunkában tevékenykedtek

A Dunaferr SE olimpikonjai: Nyers László birkózó (1968, Mexikóváros), Lővei Mária tornász (1976 Montreal), Óvári Éva tornász (1976, 1980 Moszkva), Tóth Margit tornász (1976), Hanti Erzsébet tornász (1980), Kovács Péter tornász (1980), Paprika Jenő tornász (1988 Szöul), Vadász Csaba birkózó (1988), Supola Zoltán tornász (1992 Barcelona, 1996 Atlanta, 2000 Sydney), Pánczél Miklós tornász (1992), Csollány Szilveszter tornász (1996, 2000), Kiss Annamária úszó (1996, 2000), Meksz Anikó kézilabdázó (1996), Mátyás Auguszta kézilabdázó (1996), Németh Helga kézilabdázó (1996), Sáriné Kocsis Erzsébet kézilabdázó (1996), Siti Beáta kézilabdázó (1996), Balogh Beatrix kézilabdázó (2000), Radulovics Bojana (2000), Zsemberyné Simics Judit (2000), Császár Gábor kézilabdázó (2004 Athén), Takács Krisztián úszó (2004, 2008 Peking, 2012 London), Szabó Gabriella kajakos (2008), Balog Gábor úszó (2008), Hajdu Jonatán kenus (2016 Rio de Janeiro), Kovács Zsófia tornász (2016).

A szorgos kezek hamar elültették a növényeket

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában