Kezdésnek nem volt rossz

2019.08.11. 21:28

Győzelem a Fehérvári Titánok ellen

Már pedig Dunaújvárosban szeretik a jégkorongot! Ez szombaton este be is bizonyosodott, amikor egy, márciusban befejeződött siralmas szezon maradhatott a szurkolók emlékezetében, de ők fittyet hánytak mindenre, és új idény – új reményék jelmondattal nagyon sokan tekintették meg az Acélbikák első felkészülési mérkőzését a Fehérvári Titánok ellen. (A létszámról saccolni nem szeretnék, de az ülőhelyi rész megtelt.)

Agárdy Csaba

20190810 Dunaújváros Dunaújvárosi Acélbikák-Fehérvári Titánok hokimeccs Laczkó Izabella LI Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A mérkőzésről a legfontosabb tapasztalatok. Augusztus elején nem várhattunk egyik csapattól sem csúcsteljesítményt, de mentek becsülettel, egész szép dolgokat lehetett látni, és ami személy szerint az én szívemet igencsak megörvendeztette: a dunaújvárosiak kiosztottak néhány jeget rengető bodicseket – csak így tovább!

Ami azért ennél sokkal lényegesebb, hogy a DAB milyen összeállításban korcsolyázott jégre. Nos, volt egy-két olyan játékos, akinek neve a már (sajnos) sokat látott tudósító számára is ismeretlen volt. De tudjuk, miből lehet a cserebogár.

A szurkolók bizonyították, hogy szeretik a jégkorongot. Sokan voltak!

Ami még tény, Cseter Justin nem volt a benevezett játékosok között, mivel még mindig nem érkezett meg az állomáshelyére. Azt hiszem, az amerikai–magyar kettős állampolgár csatárról le kell mondani, hiába bizonyított korábban Dunaújvárosban, hiába van érvényes szerződése a klubbal, most már maradjon ott, ahol van. Már csak azért is, mert Azari Zsolt klubelnök által meghirdetett új irányvonalban nincs rá szükség még jégkészítőként sem.

Ami még nagyon fontos tapasztalata volt ennek a mérkőzésnek, hogy a két új edző, Miroslav Ihnacak és Jan Vodila együtt élt a játékosokkal, minden gólnál beálltak pacsizni a játékosok közé – számomra kimondottan szimpatikus módon.

A kezdés tehát nem volt rossz, így tovább fiúk!

 

DAB – Fehérvári Titánok 4–1 (2–0, 1–1, 1–0)

DAB: Hughson – Kovacs B., Vuorijarvi, Mazurek 1 (2), Dansereau 2 (1), Azari (2), Baker, Hruby, Silló, Somogyi, Pettersson, Dósa, Jancsó, Kovács E., Németh, Pinczés O. 1, Weninger, Ráduly, Varga, Tamás, Barna. Vezetőedző: Miroslav Ihnacak.

Mindenki jégen

Egyre-másra játsszák a magyar csapatok a felkészülési mérkőzéseiket. A DEAC Csehországban vett részt egy nemzetközi tornán, ahol négy vereséget szenvedett. A DVTK Jegesmedvék szlovák extraligás csapata a liga újoncának vendégeként 5–3-ra kapott ki Nagymihályon a Dukla Mihalovcétól. A szintén szlovák Extraligában szereplő MAC Újbuda az EBEL egyik élcsapatától, a Villacher SV-től szenvedett 5–4-es vereséget. A Fehérvár AV19 a brit bajnok Cardiff Devils vendégeként 5–2-re kapott ki. A Fehérvári Titánok a dunaújvárosi meccsüket megelőzően Bécsben az Alpesi Ligában szereplő – tavaly még Erste ligás Vienna Capitals Silvert 8–4-re győzte le.

Az Erste Ligával kapcsolatos hír, hogy kialakult az SC Csíkszereda kerete, legutóbb leigazolták a 34 éves kanadai csatárt, Rod Pelleyt, aki 256 NHL-meccset tudhat a magáénak. A New Jersey Devils és az Anaheim Ducks színeiben játszott a világ legerősebb bajnokságában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában