Keszthelyi Rita bizonyította klasszisát

2019.07.17. 06:50

A vége nagyon meleg volt, de végül összejött a siker

Az első három negyedben szinte minden a tervek szerint alakult, aztán a záró játékrészre nagyon feljött Kanada.

Szabó Szabolcs

A körömrágós utolsó percek után azért a magyar női pólócsapat újabb sikerének örülhettünk. Horváth Brigiék már ott vannak a legjobb nyolcban – és ez a lényeg! A Kanada elleni csoportmeccsel végre a magyar női pólóválogatott számára is valóban elkezdődött a világbajnokság. Az mvlsz.hu tudósítása szerint öt perc játék után vezettek az észak-amerikaiak, ám innentől már csak a magyar csapat dominált. Leimeter Dóra, Csabai Dóra, majd Szilágyi Dorottya is gólt jegyzett, így már viszonylag korán 8–4-re vezettünk, és rákényszerítettük az ellenfelet masszív védekezésének a feladására.

A gólgyáros vezéregyéniség – a korábban Dunaújvárosban is megforduló pólós a magyar gólok közel felét szerezte a tegnap hajnali meccsen
Fotó: mvlsz.hu

Persze figyelni kellett, hiszen két kanadai találattal látótávolságon belülre kerültek még az első fél­időben. A rangadó szépen csordogált adott medrében, így vezettünk rendre két-három góllal, magabiztosan haladtunk a célunk felé. Üdítő volt Gyöngyössy centerjátéka, Keszthelyi kíméletlensége, de mások is hozzátették a magukét. Így említsük meg Gangl Edina több nagy védését, Rybanska Natasa váratlan átlövését, Vályi Vanda helyzetfelismerését, Gurisatti Gréta két kiharcolt ötméteresét. A záró menetben a mindent egy lapra feltevő Kanada 4 perc alatt felzárkózott 14–13-ra, amivel rávilágított védekezésünk törékenységére – nem vitás, a folytatásban a hátsó munkában javítani kell! Bíró Attila időkérés alatt hevesen számon is kért sok mindent, igyekezett felrázni a meccsbe belealvó csapatot. A kapuba Magyari Alda érkezett, de nem kellett védenie. S miután fórban Keszthelyi hetedik gólját szerezve nyugtatta meg kicsit a társaságot, sikerült 15–13-ra alakítani a ­részeredményt.

Az idegőrlő végjátékban Rybanskát végleg kiállították, Magyari leszedett egy ejtést, majd több rontás után 27 másodperccel a vége előtt McKee talált be. A maradék időt sikerült kijátszani, így végül 15–14-re hozni egy olyan mérkőzést, amely számos tanulsággal szolgált.

A továbbjutás tehát már megvan, a csoportelsőségről pedig a csütörtöki, olaszok elleni meccs dönt majd.

Huszonkilenc gól és a jegyzőkönyv

Kanada – Magyarország 14–15 (2–3, 4–5, 3–5, 5–2)

KANADA: Gaudreault – Eggens 1, McKelvey, Fournier 3, Lemay-Lavoie 2, E. Wright 3, Christmas 1. Csere: Alogbo 2, Bekhazi 1, McKee 1, Paul, Crevier. Szövetségi kapitány: David Paradelo

MAGYARORSZÁG: Gangl – Szilágyi 1, Keszthelyi 7, Illés, Parkes 1, Vályi V. 1, Leimeter 1. Csere: Magyari (kapus), Rybanska 1, Horváth B., Gyöngyössy 2, Csabai 1, Gurisatti.

Szövetségi kapitány: Bíró Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában