Szalma Zita

2019.07.01. 22:02

A DKKA játékosa az Eb legjobbja

Hétfőn megírtuk: a férfi és a női együttes révén két ezüst­éremmel zárta a korosztályos, U17-es strandkézilabda Európa-bajnokságot a magyar küldöttség a vasárnap véget ért kontinenstornán.

Gallai Péter

A lengyelországi viadalon a hölgyek csapatában két DKKA-játékos is helyet kapott, Szabó Tekla és Szalma Zita személyében. A torna után kihirdették a legjobbakat, e szerint az Eb kapusának a dunaújvárosi Szalma Zitát választották, a fiúktól pedig Nagy Balázst.

Szalma Zita és Nagy Balázs érdemelte ki a címet Fotó: MKKSZ

Ám ezzel nem értek véget a küzdelmek Stare Jablonkiban, ugyanis mától vasárnapig a felnőttek Európa-bajnoksága következik, a férfiválogatott az előző kontinenstorna negyedik helyezettjeként rajtol, amíg a női válogatott a tizedik helyen zárta a tornát két éve.

A hölgyek csapatában ismét találunk játékost a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémiáról, Braun Csenge személyében. A csapat ma Lengyelországgal és Franciaországgal játszik, szerdán pedig Portugália, valamint Svédország lesz az ellenfele Bakó Botond szövetségi kapitány válogatottjának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában