Nagy bunyók a Városháza téren

2019.06.26. 21:56

Szombaton este ingyenes profiboksz- és küzdősportgála lesz

Nemzetközi profiboksz- és küzdősportgálára, az 5. Nemzetek Csatája elnevezésű viadalra várják a sportág kedvelőit a Városháza térre szombaton délután fél hattól. Az esemény díjtalanul tekinthető meg.

Balogh Tamás

A részletekről Rozman István főrendező tájékoztatott bennünket.

– Az egyesületünk, a Sukothai Team Thai Boksz SE két fő irányban, a profi boksz-ban és a K1-ben foglalkozik a versenyzőivel. A profi és az amatőr ökölvívás között a nézők elsőre is alapvető különbséget vehetnek észre. A profiknál fejvédő nélkül és félmeztelenül csapnak össze az ellenfelek. Ebben az ágban, ami már 1880 óta gyűjti a híveit (akkor alakult meg az első, angol bokszklub), különös figyelmet szentelnek a látványosságra, a show-ra. Az előző négy gálánkat a Dózsa mozi előtti téren bonyolítottuk le, de az épület felújítása miatt idén a Városháza térre költözünk – mondta lapunknak, kiemelve és megköszönve a város önkormányzatának, hogy lehetőséget adott a sorozat folytatására.

Rozman István
Fotó: Balogh Tamás

– Ezúttal is megpróbálunk különleges izgalmakat hozó nemzetközi mezőnyt összeállítani. A magyarok mellett, akik az ország különböző területén lévő klubokból érkeznek, afgán, lengyel, osztrák, szerb, ugandai és üzbég versenyzők vívnak meg az elsőségért. Az este folyamán Európa-bajnoki címmérkőzést is láthatnak a nézők, és ez külön rangot ad az eseménynek, amit a világ sok pontjáról követnek figyelemmel. Ezért a résztvevő versenyzők számára jelentős állomás lehet a szombati. A nézők pedig abban bízhatnak, hogy izgalmas és színvonalas mérkőzéseket láthatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában