vízilabda

2019.06.30. 21:32

Erre már lehet építeni a vb előtt

Az Európa-bajnok Hollandia legyőzése után a második helyen végzett a magyar női vízilabda-válogatott a rangos nemzetközi tornán, amit Budapesten rendeztek meg. A szintén itt szereplő Universaide-válogatott negyedik lett.

Gallai Péter

A Bíró Attila szövetségi kapitány vezette, három Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics játékossal felálló és a világbajnokságra készülő együttes a Mihók Attila vezette Universi­ade-csapatot 10–5-re győzte le, majd egy góllal kikapott az olaszoktól, hogy pénteken este zárásként szintén egy találattal jobb legyen a kontinensbajnok hollandoknál.

A dunaújvárosiak közül Vályi kétszer, Horváth egyszer volt eredményes, Gurisatti most nem talált be. Kiemelendő még a tizennyolc éves kapus, Magyari Alda teljesítménye, aki parádésan, hatvanegy százalékkal védett.

Örömteli, hogy nem sokkal a vb kezdete előtt a csapaton látszott a fejlődés a szintén hazai rendezésű Világliga-szuperdöntőhöz képest, ahol a csalódást keltő hatodik helyen zártak a lányok.

Keszthelyi Rita szerint is sokat tudtak fejlődni
Fotó: MVLSZ

– Annak ellenére, hogy néha akadozott a játék, elégedett vagyok a látottakkal. Sokat tettünk azért, hogy a hollandoknak is akadozzon a gépezet. Hatalmas vízibirkózás volt, jó alkalom volt arra, hogy gyakorolni tudjuk az emberhátrányokat. A nagyon jó kapusteljesítménynek és egy összeszedett védekezésnek köszönhetően sikerült átlagban hat-hét kapott góllal lehoznunk a meccseket. Erre már lehet építeni! Tudtam, hogy Magyari Alda jól fog védeni, de az még engem is meglepett, hogy ennyire jól! Azért neveztem erre a tornára, mert ahogyan eddig, az edzéseken is jó teljesítményt nyújtott. Látom benne a potenciált, melyet ma bizonyított is, felülmúlva az elvárásaimat – értékelt Bíró Attila szövetségi kapitány a szövetség honlapjának.

Ami pedig az egyetemi válogatottat illeti, a csapat vasárnap útra kelt Nápolyba az olimpiai utáni második legnagyobb multisport eseményre, ahol kedden a franciák ellen játsszák majd az első mérkőzésüket. Mihók Attilán kívül Kiss Alexandra, Garda Krisztina és Brezovszki Gerda képviseli a DUE-Maarsk csapatát, más klubok színeiben a Dunaújvárosi Egyetemét pedig még többen. Nemcsak a női, hanem a férfi vízilabda-válogatottban is.

Jonkl az Eb-n

Utánpótlástornát is rendeztek a kupa részeként, a magyar U15-ös válogatottnak a dunaújvárosi klubból Jonkl Csenge volt tagja. A csapat a holland U15-ös együttest 13–10-re, az olasz U15-öst 7–5-re, míg holland U16-os válogatottat 20–8-ra győzte le, ezzel első lett. Jonkl olyan jó teljesítményt nyújtott, hogy bekerült az Eb-re utazó csapatba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában