Kiváló teljesítményt nyújtott ebben a bajnoki évben az utánpótlás

2019.05.06. 20:07

Már erősen kopogtatnak a felnőttcsapat kapuján

Változatlanul szimpatikus és joggal elismert a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémiájának ars poeticája. Nagy vonalakban ez így szól: kézilabda-neveléssel foglalkozó egyesület keresse meg az országban és a határainkon kívül élő magyar fiatal lányokat, akik szeretnek sportolni, és kedvelik a kézilabdát.

Jankó Árpád

Ezt a fenti megállapítást, a klub egyik legfontosabb működéssel kapcsolatos szakmai és nevelési programjának tartja. Ehhez igazítja a nevelési szabályait és tevékenységét Mátéfi Eszter is.

Mátéfi Eszter szívügye a Kohász fiataljainak fejlődése
Fotó: Balogh Tamás / Dunaújvárosi Hírlap

– Sokak elismerését kivívtuk már ezzel a szakmai rendszerrel, amelyhez meggyőződéssel ragaszkodunk – kezdte nyilatkozatát a szakmai igazgatóhelyettes. – Ismeretes, hogy keressük a környezetünkben élő és a Kárpát-medencében lakó, tanuló lányokat, felajánlva nekik a sportolás és a tanulás lehetőségét. Akadémiának tartjuk magunkat, tehát rendkívül fontos számunkra az utánpótlás nevelése.

Nem kell sokáig keresni már azokat a szép eredményeket, amelyeket a Kohász a kézilabdasportágban elért, akár ebben a bajnoki évben.

Felvették a mérkőzéseken a kesztyűt a Kohász lányai – a szakvezetés bízik a további remek folytatásban Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

– Olyan tehetséges fiatal játékosokkal foglalkozunk, akikre máris büszkék lehetünk. Közeledik a bajnoki év vége, és sorolhatom a remek eredményeket. Az NB I-es ifjúsági csapatunk a nyugati csoportban harmadik helyen áll a NEKA és a Győr mögött. A felnőtt NB I B-ben az ötödikek vagyunk, holott a bennmaradás volt a cél. A serdülőink közül az első csapat hatodik, az NB I B nyugati csoportjában az ifisták gárdája a negyedik helyen áll. Az országos döntő legjobb nyolc csapatában van a Kohász U 14-es együttese. Az NB I B serdülői nyolcadikak… Mind nagyszerű eredmény, ami az edzőink sikeres munkáját, gyerekeink szorgalmát dicséri.

És ne feledkezzünk meg az egyének kiváló teljesítményeiről sem…

– Elérkeztünk oda, hogy a fiatalok már kopogtatnak a felnőttcsapat kapuján. Jovovity Jovana, Mihály Petra, Nagy Zsuzsa, az Elit-díj tulajdonosa, Koronczai Petra, Csapó Kincső kapus, aki Mihály Petrával junior válogatott… Ők már pályára léptek a felnőttek csapatában. Rendkívül büszkék vagyunk Koronczai Petra, Németh Kata, Pál Eszter ifjúsági válogatottságára. És Kecskés Noémi, Szabó Aida pedig tagja a serdülők címeres csapatának. Ezek örömteli hírek, olyanok, amelyeket magyar lányok magyar egyesületben értek el, miközben magyar iskolában tanulnak. Elmondhatjuk, hogy jó munka folyik az akadémián, ahol egymásra épülnek a korosztályok. És ami a legfontosabb: a lányok fejlődését az segíti, hogy a legjobb helyen biztosítva van a versenyzésük. Szakembereink jól felkészültek. Megfelelő pedagógiai, szakmai, pszichológiai tudással rendelkeznek.

Nem kell ahhoz, jóstehetségnek lenni, hogy tudjuk: ennek a munkának van és lesz is eredménye.

– Amikor látom, hogy akadémiánk tagja játékra jelentkezik, a felnőttek mérkőzésén a vezetőedző intésére, az nagy öröm számomra is. A következetes, nívós munkának a látható eredménye, amit nem csak mi fogadunk nagy-nagy örömmel, hanem a lelátón ülő, izguló, de nagyon boldog szülők és a közönség is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában