A Dunaferr röplabdázói öt játszmában múlták felül a Szolnokot

2019.04.15. 11:53

Megnyerték a csatát, így az élvonalban maradtak

Az NB I.-ben maradásért játszott párharc mindent eldöntő harmadik összecsapását játszották vasárnap délután a Dunaferr Sportegyesület röplabdázói. Az újvárosiak ötjátszmás, maratoni küzdelemben diadalmaskodtak, így a tizenegyedik helyen zárták a bajnokságot, amivel meghosszabbították az első osztályú tagságukat.

Gróf András

Nem kis téttel bírt a mindent eldöntő, harmadik mérkőzés, hiszen a tét az NB I.-ben maradás volt.

Dunaferr SE – Szolnoki RK 3:2 (-20, 18, 19, -20, 11)

Dunaújváros Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Nagy Lajos, Éri Gergely.

Dunaferr SE: Tomanóczy B., Iván B., Hatvany Zs., Iván G., Móró, Matyiák, Laczi (liberó). Csere: Majoros, Balázs B., Csizmadia, Tajti, Mihucz, Sárközi (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Szolnoki RK: Soyvural, Gazsi, Szabó P., Boa, Oláh, Csendes, Farkas R. (liberó). Csere: Nagy T., Tamasi. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.

Zsinórban szerzett három ponttal indította a mérkőzést a hazai együttes. A játékrész közepén már öt ponttal is vezettek a házigazdák, de a szolnokiak fokozatosan csökkentették a hátrányukat, és 16–15-re már ők vezettek. A szett hajrájában a hazai időkérés és a kettős csere sem segített, így a vendégek szereztek előnyt. A második játszma is jól indult, de az első technikai szünetben már a szolnokiaknál volt az előny. A folytatásban azonban remekül koncentráltak Tomanóczy Tibor tanítványai, és remek játékkal elhúztak. A végjátéknak hét pont előnnyel vágtak neki a hazaiak, amit meg is tartottak, így kiegyenlítettek.

A maratoni mérkőzés után okkal ünnepelhettek a fi úk a szakmai stábbal közösen vasárnap este
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A harmadik játékrészben sokáig fej fej mellett haladt a két együttes, ám szett közepén Csizmadia remek nyitásainak köszönhetően ötpontos, 15–10-es újvárosi előnyt mutatott az eredményjelző. Ezúttal nem remegtek meg a kezek, így sikerült gyorsan lezárni a szettet, amivel ismét lépéselőnybe került a Dunaferr. Ez a tény felpaprikázta a vendégeket, akik a negyedik játszma elején sorra szerezték a pontokat. Ezt a folyamatot egy újabb időkéréssel sikerült megállítani, aminek köszönhetően 7–7-re alakult az állás. Ez azonban sok energiát kivett a dunaújvárosiakból, így a vendégek öt pont különbséggel nyerték ezt a játékrészt. A mindent eldöntő ötödik játszma 2–0-s hazai vezetéssel indult, de ezt zsinórban négy szolnoki pont követte. A fordulásnál viszont 8–7-re már megint a Dunaferr vezetett. A rendkívül izgalmas végjátékot sikerült négy pont különbséggel megnyerni a Dunaferr gárdájának, így az egyik fél két győzelméig tartó páros csatában 2–1-re diadalmaskodtak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában