kézilabda

2019.02.08. 12:00

A Vác kipipálva, de a mai kupasikerért meg kell küzdenünk

Amennyiben valaki abszolút esélyesnek tartja a Dunaújvárosi Kohászt a mai (18 órakor kezdődő) hazai összecsapáson a Békéscsaba csapata ellen, az nagyon is téved.

Jankó Árpád

A Magyar Kupa-mérkőzés eleve nem bajnoki találkozó, tehát a legjobb négy közé jutás a tét, és ez egészen más jellegű, nem a bajnoki pontokért zajló küzdelem lesz. Ámbár a győzelem fontosságát senki sem vitathatja ezen a mérkőzésen sem. Ugyanakkor arra is inteni kell a túlságosan magabiztos Kohász-szurkolókat, hogy eleve ne tartsák eldőltnek a mai találkozó végeredményét. Nem szabad kiindulni abból, hogy a Békéscsaba a bajnoki tabella tizenegyedik helyén tartózkodik nyolc ponttal, három győzelemmel, két döntetlennel, valamint tíz vereséggel, amíg a Dunaújvárosi Kohász a kilencedik helyen áll hat győzelemmel és nyolc vereséggel, vagyis tizenkét ponttal.

Szekerczés Luca (19) feladata nemcsak a gólszerzés, hanem a kemény védekezés is
Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

Ezek az adatok még azzal is kiegészülhetnek, hogy a Békéscsaba mostanában erőteljesen és sikeresen menekül a kieséstől. Legutóbb Budaörsön nyert a viharsarki csapat 35–25-re, a Kisvárda pedig alig tudta két vállra fektetni 30–29-re. A jegyzőkönyveket böngészve láthatjuk, hogy rendelkeznek kiváló kézilabdázókkal. A legfrissebb, januári igazolásuk Marincsák Nikolett megszerzése Kisvárdáról, aki az előző helyén alig kapott lehetőséget. Most csabaiként pedig szórja a gólokat. Az Alba Fehérvárnak tíz gólt dobott, de Kovács Anett is kilencszer volt eredményes Budaörsön, Szögi Tímea ötször, Vukajlovic hatszor talált a hálóba. Szóval: egy önbizalmat szerző, felfelé kapaszkodó csabai gárda igyekszik majd siker­élményt szerezni Dunaújvárosban is.

György László, az újvárosi együttes mesteredzője természetesen kellőképpen felkészítette, eligazította a csapatát a pénteki, nagyon fontos mérkőzésre.

– Nem szabad kiindulni a Vác elleni győzelemből. A Békéscsaba és a Kohász számára is nagy a tét. Persze ezt tudják a játékosaim is. Maximális hozzáállás szükséges a továbbjutást jelentő győzelemhez. Sajnos nem vagyunk teljesen egészségesek, vannak még köztünk lábadozók, de természetesen betegség miatt mi nem halasztjuk el a mérkőzést. Ezen a kupamérkőzésen is a legfontosabb számunkra a csapat egysége. Az is sokat jelent majd, ha a közönségünk, szurkolóink ismét mellénk állnak, és komoly buzdítással segítenek bennünket – összegezte gondolatait lapunknak György László.

A további párosításokból szintén ma játsszák az Érd–Kisvárda találkozót, amíg a Győr–Mosonmagyaróvár, valamint a Vác–Ferencváros mérkőzéseket jövő szerdán.

A továbbjutás egy összecsapáson dől el, amennyiben döntetlen a végeredmény, az a vendégcsapatnak kedvez.

Meglepetést okoznának a csabaiak

– A Kohász, még ha hozzánk hasonlóan nagyon meg is fiatalodott erre az idényre, azért egy erős csapat. Több válogatott kézilabdázó is található a keretükben, főként jól cselező játékosok, akiket egy-egyben nehéz megállítani. És nyilván a hazai pálya is előnyt jelent nekik, de azért az utóbbi, idegenbeli mérkőzéseken már mi is megvillantottuk oroszlánkörmeinket. Mindenesetre erre az összecsapásra is teljes gőzzel készülünk, videózzuk, elemezzük ellenfelünket, és ha sikerül a hét végi játékunkat, és azt a masszív védekezést továbbvinni, akár meglepetést is okozhatunk – nyilatkozta a vendégek részéről a klub közösségi oldalán Kovács Anett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában