E sportágnak nálunk múltja volt, jelene van és biztos jövője lesz

2019.01.24. 07:00

Nagyszerű volt együtt látni a jövő reménységeit

Különleges eseményre, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia utánpótláscsapatai 2019. évi új sportruházatának és felszereléseinek jelképes átadására gyűltek össze Dunaújváros és az akadémia vezetői, valamint a kedvezményezettek a Dunaújváros Sportcsarnokban szerdán délután.

Balogh Tamás

Az ünnepi alkalomra megjelent Cserna Gábor, Dunaújváros MJV polgármestere, mint a DKKA tulajdonosi képviselője, Hingyi László, az önkormányzat gazdasági és területfejlesztési bizottságának és az akadémia felügyelőbizottságának elnöke, Nyakacska Zsolt ügyvezető igazgató és Mátéfi Eszter, a szakmai igazgatóhelyettes.

Az női kézilabda-akadémia utánpótláskorú tehetségei, edzőik, a város és a DKKA vezetőivel közös fotót készítettek
Fotók: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

 

A rendezvényen Cserna Gábor beszédének bevezetőjében a város nevében is örömmel köszöntötte Mátéfi Esztert, aki az új pozíciójában visszatért a rangos utánpótlásbázis igazgatóhelyettesi feladatának betöltésére. A folytatásban az akadémia az alapító okiratából idézett: – A Kézilabda Akadémia célja és feladata egyértelmű. A támogatók és a város segítségével, a következő generációval megszerettetni a kézilabdát, és ezen belül a női kézilabdát.

Cserna Gábor örömmel nyújtotta át az új szerelést a gyerekeknek

– A mostani vezetés azt vallja, hogy az itt felsorakozott gyerekek közül kerülnek ki az utánpótlás és felnőttcsapat tagjai. Ennek a nagyszerű sportnak nálunk múltja volt, jelene van és biztos jövője lesz! Ehhez adott minden feltétel: a tulajdonos önkormányzat részéről a gazdasági háttér, a támogatók bizalma, a felkészült szakmai stáb a létesítmény és a sportszertő közönség. A polgármester az új szerelésbe öltözött közel kétszáz gyermeknek jelképesen is átnyújtotta a felszereléseket.

Az összetartozás érzését erősíti

Mátéfi Eszter: Bizony, erről szól a sport! Nagyszerű dolog ennyi boldog gyermeket látni, akik valamennyien az akadémia reménységei, a jövő kiváló kézilabdásai lesznek. Az egységes szerelés az összetartozás érzését is erősíti bennük. Bízom benne, hogy ennek az örömnek a pozitív hatása átmegy a tanulásra és a sportra egyaránt! Nagyon fontos, hogy a szülők is eljöttek erre az eseményre. Tudjuk, hogy mekkora áldozatot hoznak, hogy a gyerekek ide tudjanak járni az edzéseinkre és jó teljesítményt nyújtsanak. Hálásak vagyunk érte.

Mátéfi Eszter visszatért Dunaújvárosba, a DKKA-hoz

Tudjanak egymásért küzdeni

Hingyi László: Büszke vagyok erre a sok tehetséges gyerekre, akiket ma együtt láthattunk csodálatos szerelésükben, nálunk a Nemzet Sportvárosában. Itt voltak a jövő bajnokai, olimpikonjai, egyáltalán a magyar sport reménységei. Kiváló lehetőségek várnak rájuk nálunk. A város támogatása, a szakmai háttér, a megfelelő létesítmény biztosítja a fejlődésüket. Bízom benne, hogy a pályafutásukkal sok sikert fognak hozni a városunknak. Nagyon fontos, hogy jó ­közösséget alkossanak, hogy tudjanak egymásért is küzdeni a pályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában