kézilabda

2018.12.20. 20:21

A Fradi-MTK vegyescsapat vereséget szenvedett

Újabb és a bajnoki mérkőzés előtt – de­cember 30. Székesefehérvár ellen itthon – talán az utolsó edzőmérkőzését játszotta le a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata.

Jankó Árpád

Az ellenfél most is a Fradi-MTK vegyes volt. A Kohász a következő összeállításban kezdett. Csapó – Grosch, Szekerczés, Cifra, Sirián, Ferenczy, Kazai. Csereként belépett a játékba Vártok kapus, Szalai, Nick, Monori, Mihály, Bouti, Molnár.

Mindkét csapatra jellemző volt, hogy igyekezett nagy sebességgel passzolni. Hol a vendégek, hol a Kohász vezetett egy-egy góllal. Kazai már a második cunder-góljánál tartott, és egy góllal vezetett az első félidő végén a hazai együttes.

Kazai Anita nyolcszor talált be az ellenfél kapujába
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A folytatásban is maradt a gyors játék, de mind a két gárda komoly ziccereket hagyott ki. A támadók naggyá tették a kapusokat. A védekezés azonban agresszív maradt, és végül a Kohász 27–24-re győzött.

A Kohász góldobói: Szalai 4, Szekerczés 5, Kazai 8, Frenczy 2, Sirián 2, Monori 3, Nick 1, Mihály 2.

György László, a D. Kohász vezetőedzője is kettősséget látott csapata játékában. Ami feltétlenül fontos lesz a Székesfehérvár elleni hazai találkozón, az a helyzetek kihasználása, a támadások hatékonysága. A mérkőzés végén például sikeresek voltak a lerohanások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában