Lélektani szempontból is jókor jött a Debrecen elleni siker

2018.11.18. 19:40

Tartalékos kerettel várják a csíkiakat az Acélbikák

A DAB pénteken a jégkorong Erste Ligában végre egy, tabellán előtte álló csapatot győzött le: az újváro­si­ak lapzártánk után hosszabbításban 4–3-ra nyertek Debrecenben. Ma újabb találkozó vár az Acélbikákra, a Csíkszereda érkezik a Dunaújvárosi Jégcsarnokba, a meccs 20 órakor kezdődik.

Agárdy Csaba

Debrecenbe nem úgy utaztak el a dunaújvárosiak, hogy ők az összecsapás esélyesei, de felfogták, újabb vereség egy előttük álló csapattól még nehezebb helyzetbe hozná őket, mint amiben vannak. A győzelem teljesen megérdemelt, a DAB hatvanegyszer, a Debrecen harminchétszer lőtt kapura. Ez az adat azért sok mindent elárul.

Pénteken este végre a liga egyik élcsapata ellen szerezték meg újabb győzelmüket a Bikák. A feladat ma sem lesz más, a csíkiak ellen kell eredményesen hokizni Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Debreceni EAC – Dunaújvárosi Acélbikák 3–4 (2–1, 1–1, 0–1, 0–1) hosszabbításban

DEAC: Hetényi – Kovács B. 1, Vourijarvi, Izacky, Salló (1), Turcotte 1 (1) – Antal, Behal, Hári N., Kafka, Németh A. – Berta (1), Hetényi P., Kuleshov 1, Molnár, Silló – Erdei, Márton (1), Szokolov, Vincze P. Vezetőedző: David Musial.

DAB: Sevela – Jabornik (2), Léránt, Németh P., Makovics, Török – Fransilla 1, Erdélyi, Azari (1), Dubek, Saluga 1 – Hüffner, Mestyán, Huovinen 1 (1), Tóth G., Nagy M. – Hruby, Lencsés, Uski (1), Iossafov (1), Turtiainen 1 (1). Megbízott edző: Borbás Gergely.

Az újvárosi tréner így nyilatkozott: – Boldogok vagyunk, nagyon értékes a jelenlegi helyzetünkben ez a két pont. Ki voltunk már éhezve egy élcsapat elleni sikerre.

Ma a tabellán második helyen álló Csíkszereda érkezik Dunaújvárosba, tíz ponttal előzik meg a harmadik helyet elfoglaló Debrecent. A DEAC elleni idegenbeli siker lendületet adhat az Acélbikáknak, és mivel tapadni akarnak az élmezőnyre, mindenképpen győzniük kellene. De…

Sajnos rossz előjelekkel várja a DAB a mérkőzést. Borbás Gergely részletezte:

– Középcsatárok nélkül kell jégre lépnünk. Uski agyrázkódást kapott, ráadásul több helyen is össze kellett varrni az arcát, Dubek családi okok miatt hagyja ki a találkozót, Tóth Gergőnek a válla fáj, én pedig a kispadon próbálom segíteni a csapatot. Hogy egy picit még nehezebb legyen a helyzetünk, Sevela hátproblémákkal küzd, így a hálóőr poszton is jelentősen fiatalítanunk kell. Remélem, a Debrecen elleni mérkőzéssel lendületbe jöttünk, amit így, tartalékosan is tovább tudunk vinni.

Adománygyűjtés után a pólós hölgyeket köszöntik

Az Acélbikák két mérkőzés között szombaton jótékonykodtak. Újra adománygyűjtő hetet tartanak – november 17. és 23. között – a McDonald’s éttermek, amely McHappy Day-jel indult. A DAB játékosai a pult mögött tevékenykedtek, és kézmelegítő párnákat is segítettek eladni, a bevételt a Ronald Házak és Szobák nevezetű intézmény kapja meg. (A Ronald Házak otthoni körülményeket biztosít az elhúzódó kórházi kezelésekre szoruló gyermekeknek és családjaiknak.)

A mai mérkőzés kapcsán ne feledkezzünk el arról sem, hogy a kezdőbedobás előtt köszönti a Dunaújvárosi Acélbikák a november 10-én sporttörténetet írt Dunaújvárosi Egyetem-Maars Graphics női vízilabdacsapatát, amely az oroszországi Kirishiben megnyerte az európai Szuperkupát. Remélhetően a DAB merít majd a pólós hölgyek bravúros szerepléséből és meglepi a ligamásodik Csíkszeredát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában