Három sportág is a homokon

2018.08.22. 23:02

A sport is főszerepben az ünnepen

Óriási érdeklődés mellet zajlott augusztus 20-án a Szalki-szigeten az I. Szent István-kupa, amelynek keretében több csapatsportágban, illetve különböző ügyességi versenyeken mérhették össze tudásukat a fiatalok.

Gallai Attila

A viadal már vasárnap megkezdődött, ugyanis a strandröplabdázóknál összesen húsz páros nevezett, így a lebonyolításhoz két napra volt szükség. A strandkézilabdázóknál hat női, valamint négy férfiegyüttes lépett pályára. A strandfocistáknál nyolc együttes alkotta a mezőnyt. A napsütéses időben remek hangulatú, parázs csatákat láthattak a nézők. A homokkal borított küzdőtereken a következő eredmények születtek.

Izgalmas mérkőzések sorát láthatták a nézők Fotó: Zsedrovits Enikő

Strandfoci:

1. Cservy STC, 2. Csudarúgdalók, 3. Ügyetlenek. Különdíjasok: Rigó László (Csudarúgdalók) legjobb kapus, Rutai Balázs (Cservy STC) legjobb játékos, Ábel Péter (Cservy STC) három találattal gólkirály, Cservenyák Ádám (Cservy STC csapatvezető) DLSZ+ díj, Rutai Balázs (Cservy STC) nap pillanata, a döntőben szerezett ollózós találatáért.

Strandkézilabda

Nők: 1. Bajnok, 2. DESZ-ÉPEK, 3. Rácalmás, 4. Fehérvár, 5. DKKA. Különdíjasok: Kapusné Berta Irén (Fehérvár) legjobb kapus, Szűcs Luca (DESZ-ÉPEK) legjobb játékos.

Férfiak: 1. DAC felnőtt, 2. Sárbogárd, 3. DUE, 4. DAC junior. Különdíjasok: Szabó Máté (DAC junior) legjobb kapus, Májer Martin (DUE) legjobb játékos.

Strandröplabda:

1. Iván Bence–Iván Gergő, 2. Hatvany Zsolt–Csizmadia Tamás, 3. Hevér Zsolt–Tumpek Ádám, 4. Tomanóczy Tibor–Kövessy Balázs.

Az eredményhirdetést követően a fő szervező, Petrás Gábor értékelt:

– Ez már a tizenegyedik I. Szent István-kupa volt, amelyen a labdarúgók mellett a kézilabdázók és a röplabdázók is pályára léptek. Az volt a célunk, hogy az ünneplés mellett sportolásra, mozgásra biztassuk városunk lakóit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában