folytatódik a hagyomány

2018.06.15. 17:30

Hétfőn elrajtol a Dunaújváros Kupa

Idén immár tizenhatodik alkalommal tartja meg a DLSZ a hagyományos nyári kispályás labdarúgó tornáját a Dunaújváros Kupát.

duol.hu

A szövetség tájékoztatása szerint az idei Dunaújváros Kupára 16 csapat nevezést fogadták el. A torna menetrendjét csütörtökön egy technikai megbeszélésen készítették el.

A megmérettetésen a 2017/2018. évi Markó Lajos Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokságban szereplő csapatok és azok hivatalosan leigazolt játékosai szerepelhetnek. A kupában átigazolni nem lehet, egy játékos csak egy csapatban szerepelhet, amelyben a tavaszi szezonban szerepelt.

fotó: Archív

Továbbjutás eldöntése:

Továbbjutó mindenkor a mérkőzés győztes csapata. Döntetlen esetén az alacsonyabb osztályú csapat jut tovább. Azonos osztályú csapatok mérkőzése esetén döntetlennél a továbbjutást büntetőrúgásokkal kell eldönteni (hosszabbítás nincs). 3-3 büntetőrúgás kell elvégezni, majd szükség esetén felváltva kell rúgni, amíg különbség alakul ki. A csapatok létszámát a mérkőzés végén a kevesebb játékossal rendelkező csapat létszámára kell csökkenteni. Egy játékos akkor végezhet el újabb büntetőrúgást, ha csapata minden játékosa (beleértve a kapust is) rúgott már büntetőt. A sorsoláson győztes csapat dönthet, hogy kezdi a büntetőrúgást, vagy átadja a kezdést ellenfelének.

A Dunaújváros Kupa győztesének eldöntése:

A Dunaújváros Kupát osztálytól függetlenül a döntő győztese nyeri el. Döntetlen esetén a döntő résztvevőinek osztályba sorolásától függetlenül 2x5 perces hosszabbítás következik. Ha a hosszabbítás után is döntetlen az eredmény, 3-3 büntetőrúgást kell elvégezni, majd szükség esetén felváltva kell rúgni, amíg különbség alakul ki. A csapatok létszámát a mérkőzés végén a kevesebb játékossal rendelkező csapat létszámára kell csökkenteni. Egy játékos akkor végezhet el újabb büntetőrúgást, ha csapata minden játékosa (beleértve a kapust is) rúgott már büntetőt. A sorsoláson győztes csapat dönthet, hogy kezdi a büntetőrúgást, vagy átadja a kezdést ellenfelének.

 

fotó: Archív

Menetrend

A torna menetrendje IDE KATTINTVA érhető el. Az 1. forduló mérkőzései a Lorántffy Sportpályán lesznek megrendezve!

A további fordulók mérkőzéseinek helyszínéről, a DLSZ később tájékoztatja a csapatvezetőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában