Eltökéltséggel

2018.06.17. 19:36

Az elmúlt szezont értékelték a dunaújvárosi röplabdázók

Szombaton a Szalki-szigeten lévő kempingben rendezte évzáró összejövetelét a Dunaferr SE röplabda-szakosztálya, illetve a DSE Röplabda Akadémia, ahol a vezetők, edzők és játékosok közösen búcsúztak a 2017/2018. évi bajnoki szezontól.

Gróf András

A szakosztály vezetői elégedettek voltak az eredményekkel, az utánpótlás fejlődésé

Fotó: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

A szakosztály elnöke, Vass Zoltán elsősorban a felnőttcsapatról, és a sportág lehetőségeiről beszélt.

– Az NB I-ben elért hetedik hellyel maximálisan elégedettek lehetünk. Az egész szakosztály eredményes évet zárt, ami meghatározza a csapat jövőjét. A TAO-s lehetőségnek, illetve a támogatóinknak köszönhetően stabil a gazdasági helyzetünk. Csak rajtunk múlik, hogy miként élünk vele. Megfelelő eltökéltséggel húsz évre megalapozhatjuk sportágunk szerepét.

Tomanóczy Tibor vezetőedző is elégedett volt az elmúlt esztendő teljesítményével. – Annak ellenére, hogy több meghatározó játékosunk távozott tavaly nyáron, jól kezdtük a bajnokságot. A tehetséges fiatalokkal kiegészült kerettel heti tíz, tizenkét edzéssel készültünk a meccsekre. A bajnoki év közepén a korosztályos válogatottakban való szereplés miatt volt egy kisebb hullámvölgyünk, de a végére megint összekaptuk magunkat. Az idén nagy változás nem lesz a keretünkben, de az utánpótlásból néhány tehetség csatlakozik a felnőttgárdához. Külön öröm számunkra, hogy már tíz edző tevékenykedik a szakosztálynál, így hat általános, és négy középiskolában is oktathatjuk a röplabdát, ami széles alapokat jelent. A széles alapokon nyugvó piramis rendszer látványos fejlődést eredményezhet.

A szakosztály vezetői elégedettek voltak az eredményekkel, az utánpótlás fejlődésé
Fotó: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

Az önkormányzat részéről Izsák Máté, az oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság elnöke méltatta a szakosztály munkáját.

– A felnőttcsapat hetedik helye hatalmas teljesítmény. Büszkék lehetünk rá, hogy a röplabda ismét jelentős tényező a városunkban. Ez méltó a hagyományokhoz, és biztos vagyok benne, hogy a lelkesedés, valamint a kemény munka további sikereket eredményez majd.

Az utánpótlás korosztályok eredményei: Az U21-es csapat az NB II-es bajnokságban és az NB I-es junior bajnokságában szerepelt. Bejutott az országos hatos döntőbe, ahol a középiskolások világbajnoksága miatt nem a legerősebb csapattal álltak ki, így végül az ötödik helyen végeztek. Az U19-es gárda az alapszakaszban és az elődöntőben is csoportelsőként jutott tovább, majd kvalifikálta magát a kecskeméti országos döntőbe, ahol brnói középiskolás világbajnokságot előnyben részesítve nem a legjobb csapattal álltak ki, és ötödik helyen zártak. Az U17-es serdülő csapat a tornarendszerben lebonyolított bajnokság selejtezőit és a rájátszást szettveszteség nélkül hozta. A békéscsabai országos döntőben sem találtak legyőzőre, ezzel megnyerték a bajnokságot. Az U15-ös gyermekcsapat az bajnokság tizedik helyén végzett. Az U13-as mini fiú csapat az országos bajnokságban a hetedik helyen, amíg a kupában az ötödik helyen zárt. A lányok a kupában negyedik helyen végeztek. Az U9-es manó korosztály a csoportja második, az U11-es szuper mini korosztály pedig nyolcadik helyén zárt.

A diákolimpiai szereplések: dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola fiú tanulói, az idei évben a III. korcsoportban az iskola történetében először jutottak be a diákolimpia döntőjébe, ahol bronzérmet szereztek. A dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola leány tanulói a területi versenyig jutottak, ahol a harmadik helyen végeztek, így nem jutottak be az országos döntőbe. Az V-VI korcsoport a Hild József Szakközépiskola csapata az országos döntőben aranyérmes lett, a Pannon Oktatási Központ csapata pedig az ötödik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában