A kapitány kihirdette a magyar keretet

2018.05.14. 20:48

Hajdu és Slihoczki indul a kajak-kenu világkupán

A szombaton véget ért felnőtt és ifjúsági kajak-kenu rangsoroló után hétfőn Hüttner Csaba szövetségi kapitány megnevezte, kik indulhatnak az év egyik legfontosabb versenyén, a csütörtökön Szegeden kezdődő világkupán, amelyen a Dunaferr SE két kenusa is rajthoz állhat.

Gallai Péter

A rangsorolóról Slihoczki Ádám indulási jogot szerzett

Fotó: Hankusz Kálmán/ Dunaújvárosi Hírlap

A válogatási elvek alapján a tavalyi világbajnoki indulók mellett B egységként azok vehetnek részt a szegedi világkupán, akik a rangsorolón megnyerték az egyes számokat, vagy teljesítményükkel kivívták, hogy Hüttner Csaba beválogassa őket.

– Ami miatt nehéz volt kialakítani a keretet, az a világkupa időrendje, amely kizár több ideális lehetőséget. Bodonyi Dóra például nem tud 500 és 1000 egyest is menni a sűrű program miatt, a férfi kajak 500 négyesbe bekerült nyolc ember pedig semmi más versenyszámban nem indulhat, mert most az a legfontosabb, hogy megtaláljuk a legjobb négyest. Birkás Balázs és Tótka Sanyi például mehetne 200 egyest, a Mozgi, Somorácz kettős pedig 500 párost, de nincs probléma, menedzseljük helyettük a fiatalokat – idézte a kapitányt a szövetség honlapja. A rangsorolón még betegséggel küzdő versenyzők közül Lucz Dóra tudja vállalni a 200 egyest, akárcsak a kenus Mike Róbert az 1000 párost.

A rangsorolóról Slihoczki Ádám indulási jogot szerzett
Fotós: Hankusz Kálmán/ Dunaújvárosi Hírlap

A Dunaferr SE versenyzői közül két kiválóságunknak szurkolhatunk majd a seregszemlén. Hajdu Jonatán három számban indul: C–1 200, C–2 200 és C–2 500, párosban az újpesti Fekete Dáviddal. A tavaly ifi korosztályban világverő Slihoczki Ádám és a lágymányosi Szőke Attila szintén C–2 500 méteren szerepelhet. A rangsorolón nagy meglepetést okozó, korábbi Dunaferr-­versenyző, Némedi Konrád C–2 200 és 1000 méteren indulhat párjával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában