két napot töltenek Telkiben

2018.04.17. 18:15

Újvárosiak a kézilabda-válogatott B keretében

Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya ragaszkodik az eddigi gyakorlathoz.

Jankó Árpád

Szekeczés Luca is behívót kapott a szövetségi kapitánytól Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Ezúttal áprilisban is összetartást vezényelt a válogatott keretnek. Azaz: válogatott kereteknek. Mert most április 16-án és 17-én nemcsak az A válogatottat, hanem egy B válogatottat is meghívott két napra Telkibe gyakorolni a kapitány. A kétnapos együttlét is újdonság a munkarendjében.

Szekeczés Luca is behívót kapott a
szövetségi kapitánytól Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Nos, Rasmussen döntését helyeselni lehet, mert az egynapos gyakorlások helyett a két nap szakmailag többet ér (kérdés mit szólnak ehhez a csapatok szakvezetői?), másrészt több játékos érezheti, sőt most már tapasztalja, hogy a szövetségi kapitány és segítője, Siti Beáta szeretné kipróbálni azokat a valóban válogatott közelébe került játékosokat is, akik végre komoly odafigyelést érdemelnek. Ez annál is inkább fontos, mert a magyar válogatott immár megszokott keretében most elérkezett az az idő, amikor bizony számolni kell a keret megváltoztatásával. (Más kérdés, hogy természetesen nem tudjuk, ezek az összetartások milyen hatással vannak a csapatok sorozatában a bajnoki felkészülésre. Gondolhatunk arra, hogy például a Kohász pénteken nagyon fontos mérkőzést játszik majd Debrecenben.)

Több kohász a válogatott közelében

Rasmussen most több dunaújvárosi játékost is behívott a B válogatott keretébe. Ők: Oguntoye Viktória (kapus), Kovács Anna (jobbátlövő), Szekerczés Luca (jobbátlövő), Szalai Babett (irányító), Cifra Anita (beálló).

György László, a Dunaújvárosi Kohász női gárdájának a szakvezetője a kapitányi szisztémával kapcsolatosan a következőket nyilatkozta:

– Egyelőre még nem ismeretes, hogy ezzel a rendszerrel mi a célja Kim Rasmussennek. Annak viszont örülünk, hogy több játékosunk is ott van a válogatottak közelében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában