vízilabda

2018.03.28. 20:44

Kétszer megnyerték, kétszer elveszítették

Kedden éjszakába nyúló mérkőzésen büntetőkkel szenvedett vereséget a magyar női vízilabda-válogatott a spanyoloktól a világliga csoportselejtezőjében.

Gallai Péter

Az Európa-kupában megszerzett hatodik hely után Bíró Attila együttese maradt Spanyolországban, ahol világliga-csoportselejtező várt a lányokra az első helyezett ellen. A csapatban a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics négy játékosa, Gurisatti Gréta, Szilágyi Dorottya, Vályi Vanda és Horváth Brigitta szerepelt. Az EK-ban orrtörést szenvedett Garda Krisztina csak itthonról szurkolhatott a társaknak. A lányok végül egy eléggé fordulatos mérkőzésen 12–12-re végeztek a világbajnoki ezüstérmessel, majd büntetőkkel 3–1-re kaptak ki. Így egy pontot szerzett a magyar csapat, amely az utolsó fordulót egy pont előnnyel várhatja a holland és az orosz válogatott előtt. A meccsen a dunaújvárosiak közül Szilágyi és Gurisatti kétszer, Horváth pedig egyszer volt eredményes.

Pontevedra, 2018. március 23.
Szilágyi Dorottya az ötödik helyért játszott Olaszország-Magyarország mérkõzésen az Európa Kupa hatos döntõjében az észak-spanyolországi Pontevedrában 2018. március 23-án. A magyar válogatott 7-6-ra kikapott. (MTI/EPA/Salvador Sas)

Bíró Attila azt mondta a találkozó után: kétszer megnyert meccset engedtek ki a kezükből, de kétszer el is veszítették közben, szóval reális a döntetlen. A kapitány elégedett volt az együttes hozzáállásával, és helyenként a játékával is.

Most a bajnoki hajrá küzdelmei és a nemzetközi kupadöntők következnek, Bíró Attila ezért nyilatkozta a szövetség honlapjának: – Az Euroliga négyes döntőjében szereplő UVSE-nek és a LEN-kupa négyes döntőjében szereplő Dunaújvárosnak igazán értékmérő meccsei lesznek, ezek a találkozók, mint korábban is mondtam, valahol jobban kézzelfoghatóak számomra, függetlenül attól, hogy természetesen a bajnoki elődöntő, döntő is számít a válogatásnál.

Az állás az utolsó forduló előtt: 1. Spanyolország 11 pont (50-45), 2. Magyarország 7 pont (45-47), 3. Hollandia 6 pont (43-44), 4. Oroszország 6 pont (46-48).

Ezek is érdekelhetik