Összefogás

2024.05.09. 13:00

Közösségi erővel újították fel a buszmegállót Előszálláson

A kezdeményezés Kovács Lajos, a helyi roma önkormányzat vezetőjének nevéhez fűződik, ő is számolt be a megvalósításról a település életével foglalkozó közösségi oldalon.

Molnár Emese

Kovács Lajos és a helyi civil szervezetek közösen, önerőből vállalták a feladatot

Forrás: Kovács Lajos

Mint írja, az ötlet nem csupán az utasok által mindennap használt építmény felújítását jelentette, hanem egy szép összefogásról is tanúbizonyságot tett. Kovács Lajos fontosnak tartotta, hogy a felújítási munkálatokba a roma közösségük tagjait is bevonják, valamint segítséget kért civil szervezetektől is. A kezdeményezést pozitívan fogadták, így az Előszállási Ifjúsági Szervezet vezetőjének, Kanik Péter; az ESE foci klub elnökének, Bognár Márk, valamint az Anett Virágbolt jóvoltából, sikerült annyi anyagi és szakmai támogatást, valamint önkéntes összegyűjteni, amivel felújíthatták a buszmegállót. 

Ilyen volt...
Forrás: Kovács Lajos
Ilyen lett...

Így kaphattak egy pozitív képet arról is, hogy összefogással milyen eredményesen lehet a közösségért tenni. Viszont az új megállóra vigyázni is kell, hogy még jó sokáig megőrizhesse szépségét, teljességét. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában