Túl sok hibával

2018.03.22. 21:50

Az oroszok győztek az Európa-kupában

Az Európa-­kupa hatos fináléjának negyeddöntőjében csütörtök este az orosz válogatott ellen szállt medencébe a magyar csapat Pontevedrában. Közben az is eldőlt, hogy a LEN-kupa döntőjében érdekelt DUE-Maarks Graphics együttesének a szintén spanyolországi Mataro uszodájában lesz jelenése.

Szabó Szabolcs

Horváth Brigitta egy gólt szerzett a találkozón Fotók: ZsE

Az Európai Úszószövetség (LEN) megnevezte azt a két várost, ahol megrendezik a két női nemzetközi kupa négyes döntőjét. Eszerint az Euroligában – ahol az UVSE érdekelt – a címvédő orosz Kirishi otthonában, a LEN-kupában (Dunaújváros) pedig a spanyol Mataro uszodájában küzdenek majd a felek. Női LEN-kupa, négyes döntő: 2018. árpilis 13–14., Mataro

Résztvevők: La Sierena Mataro (spanyol), Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics, Olympia­kosz Pireusz (görög), Plebiscito Padova (olasz).

Csütörtökön este az orosz csapat ellen szállt medencébe a spanyolországi Pontevedrában az öt dunaújvárosi játékost is felvonultató magyar válogatott az Európa-kupa fináléjában. A meccs tétje az elődöntő volt.

Horváth Brigitta egy gólt szerzett a találkozón Fotók: ZsE

Magyarország– Oroszország 9–11 (2–3, 0–3, 5–4, 2–1)

Magyarország: Gangl – Szi­lágyi 2, Máté, Szücs G. 1, Parkes, Keszthelyi 2, Leimeter 2. Csere: Gurisatti 1, Horváth B. 1, Gyöngyössy, Vályi V., Garda. Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

Gurisatti szépítése még meghozta a reményt

A nagyszünetig összeszedett hátrányt (2–6) nem sikerült ledolgozni, csupán két gólra tudott a csapat felzárkózni, s végül 11–9-re kikapott Oroszországtól az Európa-kupa szuperdöntőjében. Gurisatti Gréta szépítése után az utolsó percben még emberelőnyben lett volna esély közelebb férkőzni, de az akció végül hűen tükrözte a csütörtöki napot. Pénteken az 5. helyért Olaszország ellen játszhat a válogatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában