Női vízilabda

2018.02.07. 10:30

Válogatott mérkőzések után értékel Gurisatti Gréta

Eseménydús időszakon van túl a felnőtt női vízilabda válogatott. Bíró Attila tanítványai előbb az oroszok ellen játszottak világliga mérkőzést, ezt követően pedig Görögországba, azon belül is Voloszba utaztak, az Európa kupára.

Morva Dávid

Gurisatti Gréta egy gólt szerzett Fotó: MVLSZ/Madar Dávid

A mérkőzéseken szereplő nemzeti csapatba több dunaújvárosi játékos is meghívást kapott. Ezek egyike Gurisatti Gréta, aki mindkét nemzetközi viadalon medencébe szállt. A DUE-Maarsk Graphic kiválósága értékelte a válogatott teljesítményét, és beszélt az elkövetkező időszak kihívásairól.

Sűrű időszakon van túl a válogatott.

- Igen, így van. Először ugye világliga meccset játszottunk az Oroszokkal. Nagyon jó meccs volt, jól kezdtünk az első negyedben 4-1-re vezettünk. Ott szinte el is dőlt a mérkőzés. Annak tényleg nagyon örülök, hogy szinte ugyanazzal a kerettel játszottunk decemberben, és meg tudtuk ismételni azt a remek kezdést. Az olimpiai óta ugyanis nem is vertük meg ezt az orosz csapatot. Most pedig sikerült, ez jó alap a későbbiekre.

Aztán következett az Európa Kupa.

- Ott még fiatalabb társasággal játszottunk, tehát elégedettek lehetünk az elért eredményekkel. Volt két könnyebb találkozó a németekkel és az izraeliekkel. Mindkét mérkőzés kötelezőnek számított, és szerencsére sikerült is megnyerni ezeket. A másik két összecsapás a görgök illetve az olaszok ellen volt. Az olaszokat sikerült megverni, ugye ők az olimpiai ezüstérmesek, így az mindenképpen pozitív, hogy ellenük sikerült diadalmaskodni. Hasonló jó kezdést mutatott be a csapat, mint az oroszok ellen, de utána jött egy kis hullámvölgy, de a végén kijött az, hogy egy sokkal fiatalabb, fordulékonyabb csapat vagyunk, így több lefordulásból tudtunk gólt szerezni. A görgök ellen döcögősebb volt a játék, bár aznap két meccset is játszottunk, úgyhogy nyilván ez is közrejátszott a gyengébb teljesítményben. Szerettünk volna nyerni, de sajnos nem jött össze, a fórokat elkapkodtuk, szerintem főleg ez volt a vereség oka.

A nemzetközi vizek után evezzünk hazaira. Milyen erőpróbák várják még a következő időszakban?

- Most a héten lesz két idegenbeli bajnoki mérkőzésünk. Az egyik alkalommal az Újpest második csapatához látogatunk, utána pedig a Honvédhez. Ezek könnyebb találkozók tehát mindenképp a „kötelező győzelem” kategóriába tartoznak. Ezt követően szintén idegenben játszunk a BVSC ellen. Úgy gondolom, hogy az már mindenképpen egy nehezebb összecsapás lesz, de szeretnénk nyerni. Február végén lesz itthon az Euroliga következő fordulója az olasz Catania csapatával. Az egy nagyon komoly párharc lesz, de már izgatottan várom ezt a meccset is, akárcsak az elkövetkező időszakot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában