Szlovák túra

2018.01.10. 17:09

A DKKA két fényes érme : aranyat és bronzot nyertek

Mivel az ifjúsági, a serdülő és az U13-as bajnokság csak január 20. után folytatódik, ezért felkészülésként a D. Kohász három utánpótláscsapata a szlovákiai Eperjes városában vett részt a tizenegy ország nyolcvannyolc csapatának rendezett tornán az új év első napjaiban.

Jankó Árpád

Mihály Petra (11) a korosztályában gólkirálynő lett Fotó: Ady Géza

A 15 éves korosztályban (2003 és utána születettek) 21 gárda adta le nevezését, akiket csoportba sorsoltak. Takács Józsefné 2004-es együttesével az idősebbek között is kiválóan szerepelt. Litván, szlovén, román, cseh, lengyel és szlovák csapatokkal találkoztak, és mindegyik ellenfelüket legyőzték. Az elődöntőben a hazai Tatran Presov csapattal játszottak. A Presov együttese erős volt, és a játékvezetők is nekik kedveztek, így ők játszották a döntőt. Másnap a fáradt csapatunk a Szeghalommal vívta meg a bronzmérkőzést (2004-es gárda), és kiváló kapusteljesítménnyel, remek védekezéssel meglett a bronzérem. A csapat átlövője, Kecskés Noémi elhozta a gólkirálynői címet, és a torna válogatottjába is beválogatták. A csapat tagjai voltak: Hódosi Kamilla, Fülöp Fanni, Imre Viktória, Sztanó Kincső, Váradi Hanna, Varjas Lara, Dobos Hanna, Wenszky Janka, Kiss Flóra, Bankó Zoé, Balogh Dóra, Garbacz Petra, Hólik Anna, Kecskés Noémi. Edző: Takács Józsefné.

Szintén ebben a korosztályban, de másik csoportba került Takács Árpád edző által vezetett második csapatunk, amelyben első alkalommal játszottak együtt az akadémiánk 2003-as születésű kézilabdázói. Teljes mértékben a csapatépítést szem előtt tartva neveztek be, de az itt elért hatodik hely a 21 csapatos mezőnyben remek eredménynek számít. Cseh, lengyel és litván ellenfelet legyőzték lányaink, és csak a szlovén Krim Mercator Ljubljana elleni vereség miatt nem kerültek az elődöntőbe. Az 5-8. helyért zajló küzdelemben előbb szerb ellenfelüket verték meg, majd az 5. helyért a Ferencvárostól szenvedtek négygólos vereséget. A torna négy napja alatt nagyszerűen összekovácsolódott a gárda, amely hazaérkezés után megnyerte a DKKA Kupát idehaza. A csapat tagjai: Reszegi Dóra, Szalma Zita, Kátai Enikő, Kocsi Diána, Jánosházi Mónika, Keresztes Eliza, Szabó Tekla, Vargyas Réka, Vass Víta, Slett Enikő, Ábrahám Cintia, Gál Borbála, Bartók Csenge, Farkas Kitty.

Mihály Petra (11) a korosztályában gólkirálynő lett
Fotó: Ady Géza

Az ifjúsági csapatunk a 17 évesek (2001 és utána születettek) között indult a tornán. Két hatos csoportba osztották a 12 együttest. A szlovén, két szlovák, litván, orosz ellenfelet magabiztosan győzték le lányaink, akiknek az elődöntőben a szlovén Krim Mercator Ljubljana csapata sem jelentett akadályt. A döntőben a hazai Tatran próbálta megállítani akadémistáinkat, de a végére már csak a gólkülönbség volt kérdéses. A korosztályban Mihály Petra lett a gólkirálynő, aki Kanyó Viktória társaságában a torna válogatottjába is bekerült. A csapat tagjai: Csapó Kincső, Németh Kata, Fodor Neszta, Kanyó Viktória, Husti Hanna, Pál Eszter, Takács Cecília, Koronczai Petra, Frányó Laura, Gengeliczki Lili, Glofák Eszter, Keringer Klaudia, Matucza Gabriella, Mihály Petra. Edző Vártok Ákos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában