utánpótlás-torna

2017.11.30. 20:51

A közép-európai régió legrangosabb kupája

A DAB jégkorongozói idén is megrendezik az U10-es korosztálynak a karácsonyi kupát, a Santa Claus Cup-ot, amely már tizenegyedik a sorban.

Agárdy Csaba

Vladimir Babic a torna erősségére hívta fel a figyelmet Fotó: BAT

A szakemeberek a közép-európai régió legrangosabb nemzetközi utánpótlás-tornájának tartják a dunaújvárosit, amelyet ezúttal mától, vagyis december 1. és 3. között húsz csapat részvételével rendeznek meg az Acélbikák. A szervezők a húsz csapatot négy ötös csoportba osztották. A mezőnyt öt szlovák, hét cseh, hat magyar, egy erdélyi és igazi kuriózumként egy török csapat alkotja. Az indulók között természetesen ott van a DAB alakulata is.

Vladimir Babic a torna erősségére hívta fel a figyelmet Fotó: BAT

Az ifjú Bikák a szlovákiai Nyitrával, a cseh Trineccel, a török Isztambullal és a magyar Sportországi Cápákkal került egy csoportba. A torna ma reggel háromnegyed nyolckor a DAB – HC Ocelari Trenec meccsel kezdődik meg. A DAB 9.30 órakor a Sportországi Cápákkal, 11.20 órakor az Ice Pirates Isztambullal, végül pedig délután négy órai kezdettel a Nyitrával találkozik. A főszervezőtől, Vladimír Babic-tól, a DAB egyik utánpótlás-edzőjétől megtudtunk egy érdekességet, és talán ez az információ a torna erősségét is mutatja: az elmúlt tíz évben csak egy magyar kupagyőzelem született, 2015-ben a Dunaújvárosi Acélbikák lettek az elsők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában