kohász kézi

2017.11.16. 19:35

El kell felejteni szombaton a fáradtságot, a sérüléseket a visszavágón

Néhány nappal ezelőtt azt írtam: ha a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata Koppenhágában olyan eredményt ér el, ami a visszavágót tekintve biztató, akkor begyújtják a poklot november 18-án a Dunaújváros Sportcsarnokban.

Jankó Árpád

a

Nos, egy góllal kapott ki Európa egyik legjobbjától (21-22) a Kohász, tehát van remény. Ám van egy komoly kérdés. Ki rakja majd meg a tüzet, hogy az hatvan percig lángoljon a nézőtéren is? Merthogy óriási hangulat, optimista, félelmetes szurkolás fogadja majd a Kohászt, és az „Újváros!” fortisszimója szárnyakat adhat minden hazai játékosnak. A Koebenhavn Handball együttesét a koppenhágai mérkőzésen alaposan meglepte György László vezetőedző és az egész dunaújvárosi csapat. Ha Dániában még nem tudták az odavágón, hogy ki is az a Kovács Anna a kilenc góljával, hát most már tudják. Jó kérdés, a szombati visszavágón lehet-e még meglepetést okozni a vendégeknek?

György László vezetőedző szerint már aligha.

- Testközelből ismertük meg a Koebenhavn csapatát, és nem változott a véleményünk róluk. Ha fegyelmezetlen az ellenfél velük szemben, ha hibásan passzolnak, ha sok technikai hibát vétenek, ha nincs visszarendeződés, akkor azt azonnal megbünteti a dán csapat.

Kovács Anna alaposan meglepte az első meccsen a dán ellenfelet Fotó: Ady Géza

Azonnal rohannak neki az ellenfélnek, s ha kell ötvenszer megismétlik ugyanazt a támadásfigurát ha sikeres, ha nem. Azt mondom: több kell most szombaton tőlünk. Jobb helyzetfelismerés, jó döntések sorozata, gyorsabb kézilabda. És minden ziccert be kell dobni, azaz gondolkodni: mikor kell ellőni a labdát. De amivel kezdenem kellett volna: a védekezésünk. Ennek a színvonala a dánoknál remek volt, amihez társult Tomasevics közel ötvenszázalékos kapusteljesítménye. De nem akarom folytatni, mert minden játékelemben extrát kell nyújtanunk szombaton – sorolta a teendőket a Kohász szakvezetője.

Csak a szerdai, DVSC elleni találkozó után tud a csapat készülni az EHF Kupa – mérkőzésre. Kevés az idő, ahogy persze a dánoknak is. A Kohász csapata mentális, pszichikai előnyt kovácsolhat szombaton a hazai közönség őrjítő biztatásából és az első dániai mérkőzés bravúros jétékából. A fáradtságot le kell küzdeni, a holtponton átesni, a sérüléseket elfelejteni. Bár ezeket könnyű leírni, de valóban ezek feladatok a siker útján. A továbbjutásért mozgósítani kell minden energiát, dinamikát, önbizalmat, akaratot. A szombati találkozó valóban hatvanperces mérkőzés lesz, de van muníciója a Kohásznak, és ezt meg kell mutatni a visszavágón!

EGYSÉGES CSAPAT VÁRJA A DÁNOKAT

A szombati EHF Kupa harmadik körének dunaújvárosi visszavágóján két montenegrói játékvezető hölgy fog dirigálni.

A Kohász pedig igyekszik a mérkőzés kezdetéig kihasználni a kevés felkészülési időt. György László, dunaújvárosi szakvezető legfontosabb feladata, hogy a játékosok fáradtságát enyhítse, és mentálisan is felrázza a csapatát a nagy ütközet előtt. Az első, dániai mérkőzés után a Kohász tapasztalt beállója Takács Dusmáta mondta el fontos gondolatát. „A dániai egygólos vereséggel végződött mérkőzésünk után megállapítottam, hogy valami elkezdődött ebben a csapatban is. Az összetartás, egymás kisegítése, buzdítása, azaz a csapat egysége. Ezt nagyon jó volt látni. Szombaton ebből nem engedhetünk, ezt a mentalitást kell hazai csarnokban, saját nézőink előtt megismételni Ha ez menni fog, akkor továbbjutunk a kupában.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában