Búvársuli

2017.11.21. 19:53

Vízben a dunaújvárosi „cápák„! 250 búvárúszó versenyzett

Az elmúlt hét végén nagyszabású búvárúszó versenyt rendeztek a sportág egyik fellegvárában Kecskeméten. A nyolc-kilenc évesek országos bajnokságán a „cápa” és a serdülő korosztály vetélkedett. A dunaújvárosi Búvársuli Sportegyesület is indult ezen a versenyen, mégpedig négy fiúval és négy lánnyal, valamint egy serdülő fiúversenyzővel.

Jankó Árpád

f

Az indulók között volt hétéves lány és hatéves fiú is a váltók miatt. A kétnapos viadal fontosságát mutatja, hogy tizennyolc egyesület kétszázötven búvárúszóját küldte el Kecskemétre, vagyis a sportág számára nagyon lényeges szempont az utánpótlás nevelése.

A dunaújvárosiak közül a legfényesebb sikert Gurisatti Róbert aratta, aki az 50 m gumiuszonyos pillangó versenyszámban, a 100 és 200 méteren első helyezést ért el. 50 méteren pedig ezüstérmet szerzett. Róbert a legeredményesebb „cápa” versenyző címet és különdíjat is elnyerte. Cseh Tamás harmadik helyen végzett. Aszlajov Attila negyedik és ötödik helyet szerezte meg. Aszlajov Alexander hatévesen – még jövőre is csak „béka” korosztályú lesz – ezüst és bronz minősítést úszott 50 és 100 méteren. A fiúk 4x50 méteres gyorsváltója minimális különbséggel maradt le az ezüstről, így bronzérmet szereztek a fiúk. Németh Nóra 200 m gyorson második, 50 m gyorson harmadik lett. A többi leányversenyzőnek ez volt az első megmérettetése: Farkas Boglárka, Kövesdi Kata és hozzájuk csatlakozva Németh Nóra a 4x50 méteres gyorsváltóban a harmadik helyet szerezték meg. Tamás Dávid negyedik lett 100 méteres búvárúszásban. Aszlajov Dorottya pedig a serdülő 100 m gyorson ezüst jelvényes minősítést úszott.

A boldog dunaújvárosi „cápák”, hátul Gurisatti Róbert edző Fotó: Búvársuli

A sportegyesület vezetője, Gurisatti Róbert elmondta, hogy erre a viadalra nagyon készültek. – Jól úsztak a gyerekek, meglett a sok-sok munka eredménye. Annak különösen örülök, hogy mind a két váltó dobogóra léphetett. A fiúváltót külön ki kell emelni, mert a bronzérem nagy siker a mindössze hatéves Aszlajov Alexanderral – nyilatkozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában