A titok: a közösség

2017.10.26. 20:22

Mai útravaló a fiataloknak a világ kétszeres legjobbjától

Péntek este, 18 órától Győrben lép pályára a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata bajnoki mérkőzésen. Az eddig is zsúfolt programnak ez a csúcsmérkőzése.

Jankó Árpád

a

Az Audi ETO csapat Európa jelenlegi legjobb együttesei közé tartozik. De ha haza beszélünk, akkor bátran kimondhatjuk, hogy a legjobbak Görbiczék. Az anyagiakban nem szűkölködő együttes amennyiben szükséges, azt a játékost veszi meg, akit akar. De kétségtelen, komoly pénzeket költenek az utánpótlás nevelésére is. Itt is az élen állnak.

Játékerejüket tekintve egy nem régi mérkőzés jegyzőkönyvéből olvasható a névsoruk. A Vasas ellen szereplő hat idegenlégiósuk neve: Mörk, Oftedal, Amorim, Althaus, Broch, Grimsbo. Valamennyien hazájuk nemzeti válogatottjának is tagjai. És akkor még nem szóltunk a csapat magyar csillagairól, mint Görbicz, Tomori, Bódi... Egyszóval Ambros Martin edző csapata más dimenzióban gondolkodik, és ez pedig nem más, mint a Bajnokok Ligájának megnyerése. Ám természetesen a magyar bajnoki címről sem mondanak le. De nem volt ez mindig ilyen nyilvánvaló. Sokan emlékeznek még a kilencvenes évek végére, amikor a Dunaferr aratta a sikereket, szerezte az aranyérmeket, és bizony többször is legyőzte a bajnoki meccseken a győri gárdát. Ez a korszak nekünk felejthetetlen emlékeket őriz. Ma már a helytállás tisztes reményével lépnek a magyar csapatok a parkettára a Győr ellen.

A szakmai igazgató a közösséghez való tartozást, ragaszkodást tartja nagyon fontosnak Ady Géza

Így gondolja ezt Radulovics Bojana, a csapat szakmai igazgatója, a világ kétszeres legjobb játékosa, átlövője, sokszoros válogatott.

-Valóban szép emlékek a Győr elleni megnyert mérkőzések. Akkor egy súlycsoprtban voltunk. Ezeket a rangadókat mindig telt ház előtt játszottuk. Klasszis játékosokkal rendelkeztünk mi is. Balogh Bea, Ferling Bernadett, Mátéfi Eszter, Farkas Andrea, Simics Judit, Siti Bea, Takács Gabriella és a többiek. Elnézést azoktól, akiket most kihagytam. Sokan kérdezik azóta is, mi volt a mi titkunk? Lehet, hogy meglepő, amit mondok: a nagyszerű közösség. Olyan összetartó család volt a mi együttesünk, amelyik ragaszkodott a csapatához. Egységes gárdát alkottunk, nem ismertünk lehetetlent, sosem adtuk fel a küzdelmet. Szeretném, ha a mai csapatunk is megismerné a valahová tartozás örömét, a hűséget a „családomért”, a klubomért, a ragaszkodást a társaimhoz. A mai győri mérkőzésen nem mi vagyunk az esélyesek. De szeretném, hogy a fiatalok megérezzék az ilyen nagy rangadók izgalmát, szépségét, örömét. Értékeljék azt, hogy kiválóságokkal játszanak együtt. Kézilabdázzunk felszabadultan, görcs nélkül, nyújtsunk maximumot. Akkor felemelt fejjel jöhetünk haza – mondta Radulovics Bojana.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában