Verses kihívás

2024.04.12. 14:17

Köss egy költeményt a hársfára! - képgalériával

A Móricz Zsigmond Általános Iskola pedagógusának felhívására a Széchenyi István Gimnázium és a Vasári Pál Általános Iskola is csatlakozott ahhoz a kihíváshoz, amely szerint versekkel rakják tele a belváros fáit a költészet napja alkalmából.

Balla Tibor

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta ünnepeljük, mégpedig április 11-én, József Attila születésnapján. Ebből az alkalombólévről évre irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, költőtalálkozókkal és -versenyekkel tisztelegnek a magyar líra előtt országszerte. A városi rendezvények mellett az általános iskolákban is megemlékeznek erről a jeles napról. A Móricz iskola diákjai csütörtökön reggel az iskola udvarán kezdték az akciót, amiben versekkel terítették be a fákat, bokrokat, majd a belváros utcáira mentek, ott folytatták, amit elkezdtek. Az ő felhívásukhoz csatlakozott a Széchenyi István Gimnázium is, tőlük  Szücsné dr. Harkó Enikő és Vargáné Szujó Adél irányításával indult egy-egy csoport, hogy versekkel díszítsék ki a belváros fáit. Ugyanezt tették a Vasvári Pál Általános Iskola diákjai is, ők is tettek azért, hogy a költeményeket élővé tegyék a ma embere számára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában