Dunaújvárosi Acélszobrász Alkotótelep

2024.03.06. 15:00

Pályázati felhívás: három képzőművésznek biztosítanak lehetőséget

A Dunaferr-Art Dunaújváros Alapítvány felhívást hirdet képzőművészeknek a XVI. Dunaújvárosi Acélszobrász Alkotótelepen való részvételre.

Molnár Emese

A XV. Acélszobrász Alkotótelepen készült munkákat bemutató Hámor című tárlat a Kortárs Művészeti Intézetben

Fotó: Ihasz Martin / archív

Mint azt a program leírásában részletezték, az alapítvány közel húsz év után, 2017-ben indította újra a forráshiány miatt szunnyadó művésztelepet három hazai képzőművész részvételével. Az újjáéledő hagyományt folytatva 2024-ben is három képzőművésznek biztosítanak lehetőséget Dunaújváros üzemeiben való alkotásra, valamint ehhez kapcsolódóan szállást, ellátást, utazási költségtérítést. Dunaújváros üzemeiben szakemberek segítségével 3-5 darab, egyenként legfeljebb 300 kilogramm kiterjedésű műalkotás elkészítésére van lehetőség olyan technikákkal, mint öntés, hegesztés, kovácsolás, láng-vágás stb. Gyűjteményezés céljából a Dunaferr-Art Dunaújváros Alapítvány jogot formál az Alkotótelepen készült műtárgyak egyikére, amelyet zsűri választ ki. Az alkotótelepen készült műveket a dunaújvárosi Kortárs Művészeti Intézetben nyíló kiállításon mutatják be 2024. augusztus végén. 

Pályázni április 15-ig lehet egy pdf-fájl elküldésével. A pályázókat legkésőbb május 10-ig értesítik a döntésről. Bővebb információk a pályázat Facebook-oldalán találhatnak az érdeklődők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában